Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Biznismeni iz Međugorja ljuti na papu: Bogorodica se prikazuje kad hoće

Papa ne veruje da Bogorodica najavljuje kada će se pojaviti, niti da daje satnicu za svoje objave. Međutim, biznismeni veruju da Gospa može da se pojavi kada god želi i to bezbroj puta
Izvor: N1
Datum: 16/05/2017

Biznismeni iz Međugorja ljuti na papu: Bogorodica se prikazuje kad hoće

Foto: Profimedia

Biznismeni koji zarađuju na turistima u Međugorju, nezadovoljni su stavom pape Franje, koji ne veruje da Bogorodica šalje poruke i zakazuje sastanke u određeno vreme.

"Ja više volim Madonu majku, našu majku, a ne Madonu upravnika "odeljenja"  koja šalje poruke svakog dana", rekao je nedavno papa Franja, koji smatra da ta, "navodna, ukazanja nemaju neki značaj".

Papa ne veruje da Bogorodica najavljuje kada će se pojaviti, niti da daje satnicu za svoje objave. Međutim, biznismeni veruju da Gospa može da se pojavi kada god želi i to bezbroj puta.

Na izjavu pape reagovali su u Međugorju, čiji su meštani proteklih decenija zaradili enorman novac. Drago Ljubić, vlasnik turističke agencije koja prevozi hodočasnike u Međugorje, smatra da je "čudno to što papa iznosi svoje lično mišljenje".

"U Fatimi je Bogorodica zvala decu da do kraja godine u određeno vreme dođu na određeno mesto. Zašto se to ne bi moglo događati i 40.000 puta", pita Ljubičić.

On veruje da se nakon izjave pape Franje neće ništa bitno promeniti, jer je i do sada bilo skeptika prema "međugorskim ukazanjima".

"Ko veruje verovaće i dalje, ko ne veruje neće ni ubuduće", smatra Ljubić.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Mira
17.05.2017 - 14:16
Biznismeni
Izgleda da su biznismeni Kada je u pitanju njihov materijalni interes vece Pape od samog Pape najkompetetnijeg da da misljenje o Medjugorju. Po ko zna koji put se moze videti veliicina tog svetog coveka.
prijedloznik
17.05.2017 - 15:23
hrvati i papa F.
Ako je vecina Hrvata ljuta na ovoga papu, a od pocetka vidimo da jest, onda neka se odreknu njegove vjere i osnuju svoju. Sa centrom u Medjugorju. I sami proglase svoje vjere poglavnika, svece i apostole. I to na svome cistome hrvatskome jeziku.