Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Američka vlada raspisala tender za zid s Meksikom: Mora da bude visok i i lep

Zvanično je počeo proces nadmetanja za najveći građevinski projekt američke vlade ikad
Datum: 19/03/2017

Američka vlada raspisala tender za zid s Meksikom: Mora da bude visok i i lep

Foto: Agustin Avalos/Estudio 314

Počinje proces nadmetanja za najveći građevinski projekt američke vlade ikad. Američko ministarstvo nacionalne bezbednostiraspisalo je tender za idejno rešenje zida na granici s Meksikom, navodeći kako bi trebalo da bude "visok, otporan na penjanje uz pomoć uobičajenih pomagala, gotovo nemoguć za penetriranje, lako uklopiv u okolinu te estetski prihvatljiv u boji".

Prema dokumentu objavljenom u petak na internet stranicama Agencije za carinu i zaštitu granice, zid bi trebalo da bude visok devet metara (iako bi bilo prihvatljivo i šest) te bi trebalo da bude izgrađen od betona.

Ovim je i zvanično počeo proces nadmetanja za najveći građevinski projekt američke vlade ikad. Bela kuća je ranije ovoga meseca zatražila za ministarstvo nacionalne bezbednosti dodatne tri milijarde dolara, od čega bi se deo utrošio za zid na granici.

Donald Tramp, koji je zid najvljivao tokom čitave predsedničke kampanje, još uvek tvrdi da će Meksiko vratiti SAD-u novac potrošen na gradnju zida, što Meksiko redovono demantuje.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.