Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sretanje pre Sretenja, iliti, ima li se za šta poginuti?!

Prema narodnom verovanju: ako dan pre Sretenja- Aleksandar Vučić izađe na konferenciju za štampu i ugleda svoju senku kako kasni za njim- godina će biti izborno berićetna, a senku će najverovatnije smeniti, jer ko nije u stanju da prati njegov ritam- nema šta da traži u istorijski najistorijskijoj vladi!

Dakle, prekosutra se sreću zima i proleće dok će se sutra sresti Vučić i Nikolić (zajedno čine peto godišnje doba: VuNik- vreme kad pupe i cvetaju ambrozivne investicije i u zemlju se dodolski polaže seme kamena temeljaca) kako bi u dvoglasu saopštili ime kandidata SNS-a za predsedničke izbore.

Uzbuđenje raste ko pred pucanje vodenjaka, Srbija željno iščekuje ime kako bi znala da li nam je odlično ali će nam za dve do dve i po godine biti još bolje, ili nam je toliko dobro da nema razloga menjati bilo šta osim nezahvalnog naroda koji izbore shvata kao pravo umesto kao obavezu da se čoveku bez senke nađe kao senka...
Šalu na stranu, sasvim je sve jedno s kojim će imenom izaći, jer se dilema u suštini svodi na to hoće li Zmaj od Šipova ući u "Parove" ili na "Farmu", a nominovani za izbacivanje ćemo vazda biti mi!

Ko god da podedi- pobediće Aleksandar Vučić, Srbija se umnogome izvitoperila i prihvatila mediokritete i lažne mesije za šerpase, pa će stigma ove i ovakve vlasti, iliti, blagoslov kako za sebe vole da misle, još dugo činiti Srbiju robinjom s okovima od "svile".

Nama se valja menjati, jer ukoliko je, recimo, barem upola tačan jutrošnji podatak da čak 73 odsto građana Srbije ne bi ratovalo za Kosovo i Metohiju- čemu prizivati odlazak Aleksandra Vučića i vesele družine iz dnevnog boravka- Nemanjina 11?!

Poražavajuće je uopšte izneti takav podatak, a kamoli verovati da je tačan, i nije suština u tome da verujem u rat kao jedino spasenje, već zaista jadikujem nad narodom koji strahuje da nemajući ništa ne izgubi sve!

Nije poenta u tome jesmo li za dizanje na oružje ili ne, lično bih ratovao za Srbiju vazda jer ratovao bih za dobro sutra svoje dece, za kolevku i grob, za ideal da je život vredan življenja koliko i smrt za njega!

Nisam nikakv fundamentalista, ali sam potomak onih koji postradali da bismo mi danas šta- listom rekli da su bili budale van "trenda", totalno "aut", aposlutno "retrogradni" i da takve treba izopštiti s "fejsa", instagrama, "tvitera" i resto "društvenih" mreža koje su postale Kajmakčalan umesto Kajmakčalana, Mojkovac 'mesto Mojkovca, Gazimestan umesto Gazimestana...

Može me razapeti ko hoće, ali niko nikada ne može da mi ospori veru da Srbin nema za šta časnije i slavnije dati glavu od Kosova i Metohije!

Za kolevku i grob- u grob bez razmišljanja, kako bi se ljuljale kolevke i nema tu veće mudrosti niti drugačijeg zaveta!

Sve ostalo je, rekoh, samo pitanje hoće li Zmaj od Šipova ući u "Parove" ili na "Farmu", odnosno, jalova dilema Vučić ili Nikolić?!

Vazda će oni gubiti ono za šta ćemo se mi boriti (mislim na političare, čast reeeeeetkim časnim izuzetcima) ali to nije opravdanje da pristanemo na predaju pre nego što je iko s druge strane povikao: "Juriš"!

Narod koji nema za šta da se bori, iliti, ne želi- narod je koji će doveka ratovati izgubljene ratove, pa kako god ko shvati?!  

Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.