Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Afere su baš kao i minus- stvar subjektivnog doživljaja, zar ne?!

Datum: 28/01/2017

Prenaglio sam, priznajem, potrčao što se ono kaže ko Babić pred vazduhoplov videvši sasvim uobičajenu sliku ministra zdravlja sa "ministrom" smrti, a za sve je postojalo više nego logično objašnjenje, baš kao i za onu sirotog Jablanovića, nekadašnjeg Tačijevog ministra a do juče Vulinovog posilnog- splet okolnosti!

Naime, mlađani Zlatibor uopšte nije na fotki sa Dušan Spasojevićem, barem ne da on zna, već sa Miletom Kitićem kako su mu tad objasnili, dok je još bio specijalizant i otkidao na Miletove i Đoganijeve hitove!
Čovek je, doduše, neposredno pre toga operisao urastao nokat babi Dušana Spasojevića koji ga je iz neizmerne zahvalnost pozvao na sladoled poslavši Mileta Lukovića Kuma po njega.
Čuvši da ga traži neki Mile- Zlatibor je logično pretpostavio da je reč o Miletu Kitiću, pa je na brzinu slomio ruku da bi idol mogao da mu se potpiše na gips, što je i objasnio Vučiću koji ga je lično saslušao povodom čitave afere (montirane, jer ono na slici nije Mile, već mangupi u fotošopu dodali Duću, i to tako da izgleda kao da će Zlatibor da mu istera vazduh koliko ga je stiso...) i obznanio pred put u Belorusiju: "Ne znam o kakvom Zlatiboru govorite kad sam bio u Davosu, i to glavna zvezda, nekim od najznačajnijih svetskih privrednika sam čak i uleteo u kadar, ali što se fotografije tiče aposlutno verujem Lončaru jer mu i danas mobilni zvoni: "Bela Ciganko" što je nepobitni dokaz da je bi uveren kako pozira s Miletom Kitićem! A i da je nekoliko puta svratio na bazen u Šilerovu ne vidim šta je tu strašno?! Dok sam ja bio direktor "Pinkija" dolazio je tamo na plivanje, al kako su me smenili nije imao alternativu a i još mu je važila godišnja karta za školicu plivanja, pa je logično da je iskoristi na prvom najbližem bazenu! Nema tu nikakve afere, Lončar je vrstan hirurg za urasle nokte i neurasle detalje iz prošlosti i nemojte me više opterećivati glupostima, spremam se da nabavim za Srbiju još 36. "migova" i neke "Buk-ove" što nas neće koštati ništa- dogovorio sam s Lukašenkom četiri stana u sivoj fazi u "Beogradu na vodi" kao kompenzaciju, a o podmornicama još pregovaramo, treba dr. Stefanović da mi javi da li zna da upravlja njima ili da nabavljam rolere- na njima čuda čini!"
Time je stavljena tačna na Lončarevu fotografiju s Miletom Kitićem, i ko još jedanput pomene Dušana Spasojevića taj je Sorošev plaćenik i Vlada Budala, sve i ako se ne zove tako ali je budala u svakom slučaju i razume se u fotografiju koliko i Jorgovnka Tabaković u ekonomiju!
Za ovom montiranom aferom usledila je još jedna bezočna- "Brat"!
Da, brat državnog sekretara državne sekretarice Aleksandra Vulina- Aleksandar Jablanović, čiji je brat Marko, prozaičnog nadimka Divljak, uhapšen u batinom službenom autu s nekom drigicom, što psolutno nije tačno!
Mislim, brat jeste uhapšen, pronađena je droga, ali ne u službenom autu kako je saopštio MUP već kod njega koji se nalazio u službenom autu, koji je pritom pozajmio samo da tetki odnese lek i nešto droge koju su mu maglupi podmetnuli u tegle s ajvarom koje je dobrodušno prihvatio da preveze!
Čista zloupotreba službenog vozila, ništa više od toga, i to nenamerna jer ni momčić nije znao šta mu je u džepovima, baš kao i Zlatibor s kim se fotografiše!
Vulin je smenio Jablanovića kao dokaz da u njegovom ministarstvu nema zaštićenih kad se dokaže da su nezakonito arčili mirišljavu jelkicu za kola, a stariji Jablanović je to stoički podeno iako je, prema sopstevnom priznanju, s bratom u lošim odonosima, ali eto ponekad mu da službeni auto da malo taksira na divlje i pomogne kućni budžet!
I na to je stavljena tačka- zloupotreba službenog vozila i ende!
Daleko bilo da neko pomisli da se iza brega nešto veće valja, odnosno, da se u gepecima crnih limuzina s rotacijama valja sve i svašta i da ovo nije ni prvi ni poslednji put, ali je neko morao da padne kako drugi ne bi?!
Zaista ne znam šta smrdi u državi Danskoj ali zam šta bazdi u Srbiji danaske- sve, osim fekalija, jedino je s njima čovek načisto!
U samo pet dana od bezočne krađe EPS-a, preko Zlatibora do Jablanovića, i sve se završi ko pornić kad ti ćale uleti u sobu a ti nespretno prebaciš kanal i piljiš u emisju o stočarstvu sa sve erekcijom!
Dakle, nije više ni vlast kriva što afera stiže i prestiže aferu, već mi što na sve gledamo kao na rijaliti nadajući se novom okršaju među učesnicima da bi imali o čemu da telalimo uz kafu s komšijama...
Zbog toga nam i jeste kako nam je, ali biće bolje za dve do dve i po godine kad prosečna plata ode na 700 umesto sadašnjih 500 evra (tako javljaju, nema razloga da sumnjamo) a neki novi ministar smeni svog posilnog jer je bati pozjmio jednog od ovih "migova" što premijer tovari u cegere, samo tetki da odnese lek, a nama probiotik!
Lično, s nestrpljenjem čekam sledeću epizodu koja će takođe imati nehajan epilog.
Možda sad Tači učini vladi pa uzvrati vozićem koji ne treba da stigne nigde ali je upravo tako stigao do odredišta i piskom sirene zaglušio vapaj: "Gladan je čovek sit svega- dosta laži i prevara"?!

Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.