Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kratka poseta Beogradu: kako izabrati smeštaj I šta posetiti?

Ukoliko samo na kratko dolazite u Beograd, onda treba dobro da osmislite svoj boravak. Dakle, potrebno je da isplanirate svoj dolazak, da isplanirate svaki detalj, zato što ćete na taj način najbolje iskoristiti vreme, koji imate na raspolaganju, odnosno kvalitetno ćete provesti svaki minut u glavnom gradu.

Ako ste već bili u Beogradu ranije, onda ćete verovatno birati ona mesta, koja do sada niste obišli. Ili, sa druge strane možda ćete birati ona mesta, na kojima ste već bili, a koja su ostavila neverovatno dobar utisak na vas. Naravno, to sve zavisi od slučaja do slučaja.

Kako izbarati smeštaj u Beogradu?

Ako dolazite iz nekog drugog grada u Srbiji, onda imajte u vidu da smeštaj u Beogradu i nije tako jeftin. Odnosno, smeštaj u Beogradu je najskuplji u odnosu na druge gradove u Srbiji. Ukoliko dolazite iz neke druge zemlje, onda vam se i neće učiniti tako skupim. Pre svega, to je bilo važno da napomenemo na početku.

U Beogradu postoji veliki broj apartmana. Apartmani u Beogradu mogu biti kvalitetniji i skuplji, a možete naći i one zaista prijatne i pristojne apartmane, čija je cena i te kako prihvatljiva. Dakle, samo je potrebno da malo više tragate za njima. Cena apartmana u Beogradu će naravno zavisiti i od toga gde se tačno apartmani nalaze.

Dakle, ako se apartmani u Beogradu nalaze negde u blizini centra grada ili na nekoj atraktivnoj lokaciji, na primer na Dedinju, Senjaku, pored reke, sa lepim pogledom, onda znajte da će njihova cena biti i te kako visoka. Sa druge strane, ukoliko izaberete apartmane u Beogradu koji nisu na nekim atraktivnim lokacijama, koji nisu baš u centru, nego ne tako daleko od centra, onda i te kako možete dobro proći.

Na internetu možete samo da ukucate "apartmani Beograd" i izaći će vam veliki broj mogućnosti, pa bi možda bilo dobro da malo pred polazak pregledate ponudu. Naravno, apartmane u Beogradu morate da rezervišete i malo pre, jer postoji mogućnost da oni nekada budu zauzeti, kada je sezona i slično.

Šta posetiti?

Naravno, ovo odgovor na ovo pitanje opet zavisi od vaših želja, ali i mogućnosti. Pre svega, treba da obićete uži centar grada. Dakle, tu je glavna ulica za šetnju, veoma poznata Knez Mihailova ulica, zatim Kalemegdan, zatim Skadarlija, Narodno pozorište. Lepo bi bilo i da prošetate do Slavije, a zatim i do Hrama Svetog Save.

U nekom kafiću na Dorćolu možete popiti kafu, dok u Skadarliji možete da ručate. U Savamali ćete se dobro provesti, ukoliko volite da izlazite. Dakle, sve opet zavisi samo od vas, odnosno vaših želja i potreba u određenom trenutku. Ukoliko imate malo više vremena, trebalo bi da se popnete i na Avalu, da posetite neke muzeje koji i nisu u blizini centra, ali koji mogu da vam budu i te kako interesantni.

Kafana u Beogradu imate na svakom koraku, dakle, ne samo u Savamali, već na svakom koraku. U kojem god delu grada da ste izabrali apartman, znajte da se sigurno u blizini može naći neka kafanica, gde možete uz zvuke tamburice da uživate cele večeri.

Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.