Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

LET

Datum: 17/03/2017Kad sam bio mali hteo sam da budem veći .
Kad sam postao veći, hteo sam da budem stariji.
Kad sam odrastao, shvatio sam da mi je detinjstvo prošlo i proletelo nekako u iščekivanju velikih stvari koje sam želeo da mi se dese.
Nisam ga iživeo kao Tom Sojer ili Pera Kvrdžica, a nisu bila ta vremena da mogu da budem u jatu orlova koji rano lete .
Prve ljubavi, devojčice sa mašnicama na kikicama, pa devojčice sa konjskim repićima, pa one u tesnim farmerkama, pa ono–voli me, ne voli, voli… Sećam se nekih bitnih stvari mog adolescentnog odrastanja, prvog držanja za ruke, zavlačenje ruke ispod njenog džempera u bioskopu, pa prvog poljupca (beše li to na nekoj eskurziji? ), mnogobrojnih čežnji, patnji, prvih pesama koje sam napisao…
Ne bih da budem sentimentalan i da seirim nad prošlim vremenima, nekim propuštenim prilikama bilo koje vrste: vezama, putovanjima, predstavama sa glumcima kojih vise nema, jezicima koje nisam stigao da naučim kao ni sviranje na gitari . Neke knjige, pa i filmove koji su mi promakli, mogu da osvojim, ali ne i one prilike za kojima žalim… I, svakako, za više vremena koje nisam proveo sa svojim roditeljima.
Mada, da su bile prave, i posebno u pravo vreme, ne bi bile propuštene.
Nemojte se plašiti da sanjate. Ni da maštate. Klonite se samo ružnih, teških i opasnih misli. Za razliku od snova, i mašte, misli se ponekad realizuju .
Fotografija: Zoran Stevanovic iz kolekcije “Urijak”
Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.