Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Apel 18+

Za mene važi da sam nesuptilna osoba. Smeta ljudima što sam lajav i što stvari nazivam pravim imenom. Dobro, priznajem, zbog prirode svog nehajnog odnosa ka poslu i životu umem da sa zadrškom reagujem, ali imam otklon ka skakanju na prvu loptu, možda zbog toga što nikada nisam bio dobar centar na basketu, pa su uvek drugi skakali za loptu i dodavali meni da pogodim. Još uvek ubacujem u proseku 7 od 10 šuteva za trojku. Ne znam odakle mi taj talenat. Baba mi je bila čobanica, a majka nije znala da pliva. Muški deo rodoslova se bavio trpezom. Jelo je to i pilo, niko nije prebacio šezdesetu.

Kada se pojavila „duh“ inicijativa Apel 100, ovlaš sam preleteo po spisku i pored sedam-osam ljudi koje gotivim, prislonilo se njih devedeset. Kada razmišljam o ljudima uvek se zapitam ko su oni, gde su izlazili, koju muziku slušaju, ako su poznati kako ih ja ne znam? Čime su doprineli i šta nam nude, kada se nude? Izrazio sam sumnju u svrsishodnost takve podrške, samim tim što se šizofrenija „bitnosti“ širi Srbijom. Razgovarao sam sa Sašom Jankovićem i njegovom suprugom dok sam stajao u redu da stavim svoj potpis na za njegovu listu pre izbora. Normalan čovek, pričali smo o fudbalu. Verovatno je normalan kada priča o vremenu, knjigama, filmovima. Ali izgleda da je nenormalan, po Apelu 100, zato što ih preko noći nije ustoličio. Svi su oni svojim potpisom nešto tražili, opet mi ovo SVI bode oči, ali s kim si-takav si. Za ideale su izgleda ginule budale. Ja ne bih prodao svog drugara niti svoju ideju socijal-demokratije za koju se ceo život borim. Ali to sam ja. 

Jutros sam pročitao na twiteru kod Slobe Georgijeva, citiram: “da je na izborima u aprilu 2017. milion građana glasalo za opoziciju, a sve novine koje se kritički odnose prema vlastima ne mogu zajedno da prodaju 100 hiljada primeraka i zato je priča o "slobodi medija" realno prenaduvana. Ljude TO ne zanima. Kriminal i korupcija plus nemogućnost da se sistemski odredimo prema prošlosti koče Srbiju više od zapomaganja siromašnih novinara ili pritisaka sa strane“. Tačno tako. Apel 100 je svoju priču zasnovao na tome, i naterao čoveka iza koga su stali da bukvalno uleti u estradnu zamku umesto da se bavi orošavanjem sistema.

Niko u opoziciji nema viziju šta interesuje običnog čoveka. Evo ja ću da vam po poslednji put kažem. Mir, brate, mir! Sedimo na buretu baruta i na čelu države nam treba čovek koga ne zavode milozvučni hvalospevi “bitnih”. E, sada što vama svima ne odgovara persona na čelu države, nisam vam ja kriv. Idu izbori pa glasajte. Ali, zamislite samo da glasate za istu opciju gde će svoj kružić da lupi neko iz Apela 100. “Oni bi prodali ćaleta i kevu za cipelu levu”, da citiram pesnika koji je rođen loš.

Ništa lično drugari, nego bezlično. Šta bi ste radili da vam neko zaista zatraži pomoć? Jurili naslovne tabloida? Što bi rekli mladi: bljak!

ps. ne pravi se građanska opcija sa seljacima (čitati kako je napisano)

Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.