Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Afera dron

Datum: 07/09/2017

Da li se secate 14-og oktobra 2014. godine? Toga dana je drzava Srbija dobila veliki samar, na bezbednosnom, politickom i sportskom nivou. U Beogradu je igran fudbalski mec izmedju Srbije i Albanije, u okviru kvalifikacija za EP 2016. u Francuskoj. Usledio je prekid utakmice u 41. minutu, kada se iznad terena pojavio dron, na kome se viorila zastava takozvane "Velike Albanije", a kojim je upravljao izvesni Ismail Morina. Tada su zakazale sve drzavno-bezbednosne sluzbe, otkrili sve nedostatke drzave , ugrozili bezbednost svih gradjana i pokazala se namocnom pred naletom albanskih separatista!

Skoro tri godine nakon ovog incidenta, Ismail Morina se nalazi u ekstradicionom pritvoru, u Hrvatskoj, gde ceka presudu o izrucenju Srbiji. Vrhovni sud u Zagrebu je nedavno doneo presudu, po kojoj su ispunjeni svi uslovi za isporuku Morine tuzilastvu drzave Srbije, gde ca ocekuje sudjnje za izazivanje verske, nacionalne i rasne mrznje. I dok cekamo izrucenje Morine, javnost i dalje nema odgovore na neka pitanja. Prvo, ko je i kako omogucio Morini da instalira dron (par dana pre meca), na jedan verski objekat u blizini stadiona, odakle je Morina delovao. Drugo pitanje, za sve drzavne institucije i sluzbe, kako se huligan iz Djenove, Ivan Bogdanov (izazvao prekid meca Italija - Srbija), nasao na sred terena i hteo da se obracuna sa albanskim igracima, umesto da lezi u zatvoru za svoja nedela??!! Zasigurno da Morina nije mogao sam da izvede celu operaciju, i naravno da je imao pomoc iznutra, nekoga ko je blizak drzavnoj vlasti i kome je u datom trenutku odgovarao ovaj haos.  Puno je kontradiktornosti i propusta vezano za ovaj slucaj, koji sve vise lici na dobro izreziran plan, od strane laznih domacih "patriota"  i albanskih fundamentalista. 
I opet, po ko zna koji put zavisimo od Hrvatske, koji su posrednici na neki nacin u ovom slucaju, a sve je inteziviralo u trenutku, kada u Briselu, Aleksandar Vucic i Hasim Taci treba da pokrenu novi dijalog o statusu Kosova. Nazalost, fudbal je ponovo posluzio kao paravan za ostvarenje licnih interesa zlobnih i necasnih ljudi , koji su spremni na sve, zarad ispunjenja svojih bolesnih politickih ciljeva. Zato, pored Morine, treba optuziti i suditi domacim izdajnicima, koji snose jednaku odgovornost kao i Ismail Morina!
Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Bogdanov
06.10.2017 - 15:41
Dragi Nikola Jankoviću
Ivan Bogdanov je odrobijao 30 meseci zatvora i u trenutku kad je šiptar upravljao dronom Ivan je bio i ostao slobodan čovek. Gde je nestalo to istraživačko novinarstvo??? Svi sedite za kompijuterima i prepisujete jedni od drugoga... izađi malo iz kancelarije siđi među ljude... uradi nešto dobro za svoj narod! Najlakse je napadati i pljuvati sveje SRBINE!