Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Godina opasnog iživljavanja

Voleo bih da sam mogao da vidim taj izbezumljeni izraz lica najvećeg među nejednakima, predvodnika totalitarnog ali naprednog režima, kada je saznao da je čitava Srbija stala zbog poskupljenja goriva. Kao totalitarni režim u čijim rukama se nalaze sve poluge vlasti, ovaj protest su ipak dočekali potpuno kežual, češkajući mošnice. Potpuno su potcenili moć građana kojima je očigledno pun kurac ove represije i kamarile koja nas je zajahala pa ne zna za dosta.

 

– Hefe, nema šanse da im blokada uspe! Pa valjda znamo koliko su nesložni i kakve su pičke? HHHRRR! PLJUC!

 - Potpuno se slažem sa svojim mišljenjem koje si ti rekao naglas.

 

Brže bolje, polovinu Srbije su okarakterisali kao neprijatelje ove države. Čuj mene polovinu? Kako sam čuo, rekoše, tek desetak građana koji su se iživljavali nad velikom zadovoljnom većinom. Tipično za diktaturu! Prestali smo odavno da budemo Soroševi plaćenici. Ta privilegija sada je pripala njemu, njima. Mi smo ponovo samo Miškovićevi plaćenici, tamo neki “poltički ludaci” i “dokone budale”, koje po najvećoj vrućini, u sred saobraćajnog špica nije mrzelo da iskažu svoje nezadovoljstvo cenom “najjeftinijeg goriva u Jevropi”!

U kojoj se to zemlji predsednik “svih njenih građana” obraća tako svom narodu? Možda pre nešto više od četrdesetak godina u Ugandi? Čileu, devedesetih? Panami, osamdesetih, za vreme vladavine velikog “altruiste”, Manuela Norijege? Nakon protesta krenuli su sa ‘apšenjem organizatora protesta i svih onih kojima krče creva, što znatno remeti njihovu posvećenost hedonizmu i uživanju u opijatima vlasti. Zbrisati sa lice zemlje sve one koji ne vide da žive dobro! Tako treba sa nama, nezahvalnom stokom!

 

– Hefe, ovi blokiraše saobraćaj u čitavoj Srbiji!

- Koliko ih ima? Hoću detaljan izveštaj i snimke sa kamera! ‘El jasno bre?

- Ali Hefe, kamere smo isključili?

- Koja budala je naredila tako nešto?

- Pa vi Hefe!

 

Mediji pod kontrolom vlasti, blokadi su posvetili tridesetak sekundi, što je sasvim dovoljno i za očekivati od Javnog servisa čiju pretplatu plaćamo mi, građani. Ali na njihovu žalost, ovaj protest je krenuo upravo na društvenim mrežama. Danas je nemoguće sakriti istinu. Vesti putuju, šire se i smenjuju brzinom svetlosti, upravo na tim istim društvenim mrežama kojih se užasavaju više nego drveća u centru grada. Zaboravili su da se apdejtuju i prilagode vremenu u kojem žive. Zar zaista misle da će sa hiljadu ili deset hiljada polupismenih botova, koji nisu u stanju da sastave sami jednu jebenu prostoproširenu rečenicu, učiniti nešto i zaustaviti nadolazeću plimu?

 

- Hefe, pa šta da radimo?

- Zakaži mi konferenciju za štampu!

- Odlična ideja Hefe! Vi ste tako pametni.

- Sad ću serem nešto o Kosovu!

 

Gledam snimak u kojem mali kuronja sa kamericom u rukama, nakostrešen kao kikirez, šeta između ljudi koji su blokirali jednu raskrsnicu i snima njihove tablice na automobilima. Kao jebaće im on keve i kao, jel oni znaju ko je on? Neviđena bahatost! To ne radi neko ko iza sebe nema leđa, kliku, huntu. Tako da to i nije neka hrabrost. Hrabrost je ono što je učinio narod.  Hrabrost je stajati sam iza sebe!

Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.