Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

USUDI SE DA BUDEŠ ORIGINAL

Datum: 18/05/2017

Kada se usudite da budete drugačiji, posebni, jednom rečju originalni vi ste se zapravo usudili da budete potpuno „svoji“, da budete sve ono što obuhvata vaše suštinsko „ja“. Mnogima od nas to može da bude obeshrabljujuć i pomalo zastrašujuć predlog. Pitate se zašto je to tako? Zato što to znači potpuno razotkrivanje i ranjivost.

Sigurno je jednostavnije i lakše prepustiti se gomili, ne isticati se previše i samo se stopiti sa većinom. Ali, sa druge strane vi nikada nećete biti potpuno „slobodni“, nikada nećete doživeti svoj pun potencijal ako hrabro ne istupite iz gomile i ne otkrijete svoj put, svoje jedinstveno i originalno ja. Zapamtite, kao i kod svakog poduhvata nagrada za hrabrost, rad i istrajnost je jedna vrsta slobode, oslobađanje od straha, stega i kočnica.

Kao što je Meša Selimović, čuveni jugoslovenski književnik, rekao: „Život je izbor, a ne sudbina, jer običan čovek živi kako mora, a pravi čovek živi kako hoće. Život na koji se bez otpora pristaje je bedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem. Ako pristane na tuđi sistem mišljenja, on nema svojih razloga, pa ne može doći ni do svoje odluke. Kad odbaci tuđu odluku i nametnuti način mišljenja, svi su mu razlozi dostupni i svaki čin je moguć.“


 

Kako da budemo „svoji“, kako da budemo original.

 

®   Samospoznaja. Da bismo bili original, ono što zaista jesmo potrebno je da to i otkrijemo. Potrebno je da zavirimo i oslušnemo svoje pravo „ja“. Da zavirimo i otkrijemo nepoznate predele naše duše.

 

®   Intuicija i instinktDeo spoznaje je i oslanjanje na sopstvenu intuiciju i instinkt. Svako od nas poseduje unutrašnji kompas koji nas vodi ka našem cilju. Pogledajte duboko u sebe i pronađite odgovore na sva vaša pitanja.

 

®   Vera u sebe. Oslobodite se ličnih nesigurnosti, straha i sumnje u sebe. Verujte u svoje sposobnosti i svoju snagu. Budite ponosni na sebe i ono što jeste.

 

®   Izrazite svoju ličnost. Mnogi od nas pokušavaju da budu kao oni ljudi za koje mislimo da su popularni. Kada pokušavamo da kopiramo druge mi se sve više udaljavamo od sebe i sopstvenog ja. Mnogo vremena je izgubljeno u takvim težnjama i rezultati su iygubljenost, razočaranje i osećaj neuspeha. Kada radite na kultivaciju svog stila, ukusa i ličnosti, ne samo da ste jedinstveni i originalni, vi postajete zanimljiviji i atraktivniji drugima.


Istina je. Život je suviše kratak da bismo ga živeli po tuđim merilima, pravilima i normama. Budite ono što jeste, budite najbolja verzija sebe. Različitosti su lepe, razlličitosti treba negovati. Budite drugačiji, budite svoji, pokažite svoje pravo lice i pišite svoju sopstvenu knjigu. Slavite i negujte svoju individualnost i posebnost. Usudite se da budete Original!

Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Gordana
19.05.2017 - 17:58
Prava stvar
Svaka caat na tekstu,vecina mladih su kopije estrade ,gomila istih praznih glava sa kojima je lako manipulisati.