Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

DA LI MISLIŠ SVOJOM GLAVOM?

„Ja hoću da ličim na sebe. Ako mi se to nudi: da budem kao oni, nikad se neću ostvariti.“ – Mika Antić/Gorka pesma

Svi se mi pitamo da li radimo pravu stvar, da li smo srećni i zadovoljni i da li radimo ono što istinski želimo i volimo. U svetu u kome živimo sve se nameće. Moramo da završimo fakultet, moramo da se udamo/oženimo, moramo da rodimo decu, moramo (a i dalje nismo srećni)… I sve tako redom dok ne otkrijemo da nam ono što bi trebalo, ono što moramo, možda ne odgovara i da to nije ono što mi želimo.

Svi smo mi ugušili muziku koja je bila u nama, svi smo mi utišali taj unutrašnji glas koji nas je bodrio i vodio našom stazom a ne stazom koju su drugi utabali. Teško je biti iskren prema sebi, teško je raditi i biti ono što zaista želiš i voliš, jer to možda nije isplativo, prihvatljivo...ali to je nešto samo naše, to je nešto što istinski ispunjava naše srce srećom, to veseli našu dušu.

Ne trudite se da zadivite ili zadovoljite drugoga, potrudite se da oslušnete i zadovoljite sebe. Budite sebični, vratite se u detinjstvo i zapitajte se šta je to što ste tada želeli, šta je to što vas veseli, zbog čega vam srce zaigra. Ne plašite se osude i kritike, budite verni sebi i svojim željama i potrebama. Lepo je udati se/oženiti se, lepo je završiti fakultet, ali ne moramo to svi, neko ne mora sve da ima na papiru, neko više voli neformalne stvari od formalnih. Zato svakome treba dati pravo na slobodan izbor.

Svi smo mi drugačiji i baš to  treba i da negujemo. Ne treba da se obaziremo da li je to opšte prihvaćeno, da li je to po meri svih, bitno je da je po našoj meri i da nama odgovara a ne da nas žulja. To što je nešto za nekoga dobro ili ispravno ne mora nužno biti dobro i ispravno za sve. Ne treba svi da jurimo iste snove jer nismo svi isti pa samim tim ni snovi nam nisu isti. Ako vidimo da se mučimo i da nam je teško nešto da ostvarimo, onda je vrlo verovatno da jurimo tuđi cilj, da jurimo nešto što bi trebalo i nešto što nam je nametnuto.

Oslobodite se stega, oslobodite se onoga što bi trebalo i prepustite se onome što želite.Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Sofija
10.07.2018 - 17:56
Podsticajno
Veoma lepo i mudro napisano. Moze da ohrabri i podstakne da se malo zapitamo kosmo i sta zelimo. Bravo