Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Društvo

Zašto se ne vole Tifa i Alen: Navodno su se potukli posle novogodišnjeg koncerta u Budvi

Nepotvrđena vest se proširila regionom, i podgrejala stare priče o netrpeljivosti među pevačima jednog od najpopularnijih jugoslovenskih bendova
Datum: 01/01/2018

Zašto se ne vole Tifa i Alen: Navodno su se potukli posle novogodišnjeg koncerta u Budvi

printscreen youtube

Bijelo dugme se ovih dana baš ne pominje po lepom.

Posle presude suda da organizatori koncerta na hipodromu 2005. godine, iz Crne Gore stižu informacije o ozbiljnom sukobu pevača.

Alen i Tifa se potukli nakon koncerta u Budvi, naslov je vesti koju su - sa znakom pitanja - objavile podgoričke Vijesti

Navodno je posle koncerta prvo došlo do verbalnog sukoba, a potom i do odgurivanja, što je kulminiralo i fizičkim obračunom dvojice pevača, navode Vijesti.

Vijesti navode i da je "netrpeljivost dvojice pevača Bijelog Dugmeta, Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tife, bila očigledna i na dočeku Nove godine u Budvi".

Nepotvrđena vest se proširila regionom, i podgrejala stare priče o netrpeljivosti među pevačima jednog od najpopularnijih jugoslovenskih bendova.

Bijelo dugme i ono što je ostalo od njega postalo je "lak plen" za medijske spekulacije. A tome su i sami pevači u mnogome doprineli.

Kako je podsetio Blic, Alen Islamović je nedavno izjavio da druga dva pevača koja su obeležila istoriju grupe ne mogu da mu pariraju.

"Da budem iskren, Bebek meni ne može vokalno da parira. Kao ni Tifa. Znam gde sam, poznajem svoje vokalne mogućnosti i sposobnosti sad i narednih pet godina", rekao je Alen i dodao da to što on može da izvede, Bebek može samo da zviždi.

"Bez obzira na sve, ja uvek ističem da sam čovek bez dlake na jeziku: sve je to divno, krasno i budi davno zaboravljene emocije, ali pre svega je posao bio u pitanju: koliko para toliko muzike. Ja sam u svojoj priči već odavno, imam svoj put ali ne odričem se hipoteke Bijelog dugmeta", rekao je svojemeno Tifa.

Kada su posle povratničke turneje "Bijelog dugmeta" tri pevača krenula u zajednički projekat "Kad bih bio Bijelo dugme", što ih je na neki način vratilo u život, menadžer Raka Marić ih je kritikovao što "uzimaju tuđe".

„Smatram da to nije u redu, ali Goran je sentimentalan i kaže: ‘Pusti ih neka rade, neka se bore’“, kaže Marić, koji je uveren da je najavljeni zajednički album trojice pevača promašaj: “Ko će da sluša i gledati stare rokere? Koga to zanima? Od njih trojice samo Tifa zna da peva. Bebek i Islamović više ne mogu da dobace. Jednostavno više nisu za pevanje“, smatra Raka Marić.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Robin
02.01.2018 - 13:08
Od njih trojice,najbolje peva Saban Saulic
Ma sta se komesaju,ni jedan ne zna da peva a Bregovic ne moze ni da svira.