Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Zašto bitkoin pada već drugi dan?

Povod za krah bila je vest da je u Južnoj Koreji zatvaranje trgovine kripto-valutama i dalje opcija. Dalje, Kina, koja je prva počela da uvodi mere prema toj industriji prošle godine, povećava ograničenja trgovanja kripto-valutama
Datum: 17/01/2018

Zašto bitkoin pada već drugi dan?

Foto: Profimedia

Tržište kripto-valuta zabeležilo je prilične gubitke pošto je bitkoin "pao" ispod 11.000 dolara.

Taj nivo je 45 odsto niži od 20.000 dolara, koliko je bitkoin dosegao pre samo mesec dana. Etereum je takode pao ispod psihološke granice od 1.000 dolara i na putu je da izgubi sve ono što je dostigao u 2018, piše B92.

Ripli (ripple) je pao za više od 20 odsto, i trgovao se na 1,15 dolara. Ovo je, može se reći, njegov treći kolaps od 4. januara. Bitkoin keš, kardano, litekoin i druge top-valute takođe su pale 25 i više odsto.

Povod za krah bila je vest da je u Južnoj Koreji zatvaranje trgovine kripto-valutama i dalje opcija. Dalje, Kina, koja je prva počela da uvodi mere prema toj industriji prošle godine, povećava ograničenja trgovanja kripto-valutama, posebno onlajn platformi i mobilnih aplikcija koje nude usluge berzanskog tipa.

Nil Vilson iz finansijske firme ETX kapital rekao je da su čuli izveštaje da Južna Koreja, Kina i Japan razmatraju zauzimanje zajedničkog pristupa prema regulisanju trgovanje kripto-valutama, kao i da postoji predlog zakona u SAD koji dovodi u pitanje digitalne valute.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.