Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Društvene mreže

Whatsapp uvodi nova pravila koja će važiti samo u Evropi

Aplikacija je podigla starosnu granicu korisnika sa 13 na 16 godina kako bi se usaglasila sa novim pravilima o sigurnosti podataka korisnika
Datum: 25/04/2018

Whatsapp uvodi nova pravila koja će važiti samo u Evropi

Foto: Profimedia

Najpopularnija aplikacija za četovanje uskoro će biti zabranjena za korišćenje deci mlađoj od 16 godina u Evropi, preneo je B92.

Aplikacija je podigla starosnu granicu korisnika sa 13 na 16 godina kako bi se usaglasila sa novim pravilima o sigurnosti podataka korisnika.

Korisnici će morati da potvrde da imaju minimum 16 godina i pristaće na nova pravila korišćenja i bezbednosti u narednih nekoliko nedelja. Iako nije jasno na koji način će WhatsApp proveriti koliko tačno godina ima korisnik, skupljaće veoma mali broj ličnih podataka.

Fejsbuk koji je vlasnik WhatsApp-a, s druge strane ima potpuno drugačiju politiku, pa je tako korisnicima između 13 i 15 godina dozvoljeno da otvore profil na ovoj mreži, tako što će njihovi roditelji sa svojih profila potvrditi koliko imaju godina. U suprotnom imaju limitiranu verziju društvene mreže.

WhatsApp koristi milijardu i po korisnika širom sveta, a prema novim pravilima koja su izrađena u skladu sa zakonima Evropske Unije najpopularnija aplikacija za čet skupljaće mnogo manje podataka nego pre.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.