Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Pop kultura

"Vrednost ljudskog života je nikakva, sve se svodi na dobar kadar, čistu pohlepu": Megan Foks o moralu u Holivudu

"U toliko patrijarhalnoj i mizogenoj sredini, koju vode muškarci, konačno počinjemo da gledamo sve više interesantnijih filmova - a to je zbog toga što žene u sve većem broju staju iza kamere, pišu za film i produciraju"
Datum: 22/02/2018

"Vrednost ljudskog života je nikakva, sve se svodi na dobar kadar, čistu pohlepu": Megan Foks o moralu u Holivudu

Foto: Screenshot Youtube

Glumica Megan Foks koja u 32. godini iza sebe ima punih 17 godina karijere, rekla je u intervjuu za magazin "Prestige" da su žene u filmskoj industriji prilično potcenjene. Zbog toga, ona je imala prilike da, pored glamura, upozna i onu drugu stranu Holivuda.

"Jednaki novac, za jednaki rad. Kada radite na velikim filmovima, za koje neki studio izvoji 100 ili više miliona dolara budžeta, vrednost ljudskog života je nikakva. Sve se svodi na to da se snimi dobar kadar na vreme i da se povrati uloženi novac. A ljudi se povreduju u tom procesu", rekla je glumica.

"Postoji mnogo mračnih i negativnih stvari koje se dešavaju na snimanju. One se tiču odnosa između reditelja i glumaca, a pogotovo između glumica. Nema morala niti integriteta u sistemu holivudskih studija. Sve se svodi na čistu pohlepu. Kada bi postojao način da se to promeni, odmah bih to uradila", rekla je glumica.

Ona tvrdi da se "na snimanjima povređivala milion puta", ali da nikome nikada nije palo na pamet da prekine snimanje zbog toga, prenosi B92.

"Obično moramo sami da se izborimo sa povredama. Sve dok vam lice ne krvari, njih je baš briga i nastavljaju snimanje. Vi ste nešto što studio poseduje tokom snimanja i dokle god od vas dobijaju ono što žele njih neće biti briga. Posle toga, možete i da umrete", istakla je glumica.

"Mislim da bismo mi žene morale međusobno više da se podržavamo. U toliko patrijarhalnoj i mizogenoj sredini, koju vode muškarci, konačno počinjemo da gledamo sve više interesantnijih filmova - a to je zbog toga što žene u sve većem broju staju iza kamere, pišu za film i produciraju", zaključila je Megan Foks.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.