Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Veliki dogovor Malale i Tima Kuka: Da li je na pomolu saradnja godine

Malala i Tim su se sreli prošlog oktobra na Univerzitetu Oksford gde su razgovarali o tome na koji način tehnologija može pomoći devojčicama u obrazovanju
Datum: 22/01/2018

Veliki dogovor Malale i Tima Kuka: Da li je na pomolu saradnja godine

Foto: Tanjug-Andy Barron/The Reno Gazette-Journal via AP, Profimedia

Izvršni direktor kompanije Apple Tim Kuku i Malala Jusufzai mogli bi da postanu drim tim godine.

Naime Malalin fond i kompanija Apple finansiraće školovanje za 100 hiljada devojčica koje trenutno nemaju uslova za obrazovanje.

U intervjuu za “Independent”, Malala i Tim otkrivaju da će Apple ponuditi finansijska sredstva fondu kako bi se obezbedilo školovanje devojčicama u Avganistanu, Pakistanu, Libanu, Turskoj i Nigeriji koje trenutno za to nemaju mogućnost.

Malala i Tim su se sreli prošlog oktobra na Univerzitetu Oksford gde su razgovarali o tome na koji način tehnologija može pomoći devojčicama u obrazovanju.

”Jako sam želela da sarađujemo jer je Apple najstručniji – eksperti su u tehnologiji, imaju resurse i imaju najneverovatnije ljude koji za njih rade”, rekla je Malala dodajući da upravo to žele da iskoriste i šire obrazovanje koje je u određenim delovima pomenutih zemalja još uvek luksuz – “Malala fond želi da dođe do ovih devojčica kako bismo ohrabrili žensko obrazovanje. To je bio moj san koji postaje stvarnost i ja ne mogu da verujem! Posle samo nekoliko meseci objavljujemo naše partnerstvo u narednim godinama”

Tim Kuk je objasnio da partnerstvom sa dobitnicom Nobelove nagrade želi da nastavi viziju Stiva Džobsa.

“Služimo tržištu obrazovanja već 40 godina, duže nego sama kompanija. To je bio fokus Stiva Džobsa od početka - da izgradimo proizvode koji će poboljšati edukaciju i uspehe učenika”, rekao je.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.