Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Uvažen i poštovan u Beogradu: Prvi vek Ingmara Bergmana

Od 16. oktobra do 3. novembra u Kinoteci će biti prikazani neki od najznačajnijih Bergmanovih filmova
Datum: 15/10/2018

Uvažen i poštovan u Beogradu: Prvi vek Ingmara Bergmana

Povodom obeležavanja stogodišnjice od rođenja švedskog reditelja, producenta i scenariste  Ingmara Bergmana u Beogradu se organizuje festival posvećen ovom švedskom autoru. Sto godina Ingmara Bergmana obeležiće se kroz filmski i pozorišni program, kreativne radionice, predavanja i panel diskusije.

Od 16. oktobra do 3. novembra u Kinoteci će biti prikazani neki od najznačajnijih Bergmanovih filmova. Gošća iz Švedske koja slovi za jednog od najvećih poznavalaca Bergmanovog dela Maret Koskinen otvoriće festival u utorak 16. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci zajedno sa ambasadorom Švedske Nj.E. Janom Lundinom.

“Drago mi je što je Bergman veoma popularan u zemlji u kojoj sam ambasador. On je svakako  jedan od najpoznatijih Šveđana i sa pravom je priznat širom sveta. Sto godina Ingmara Bergmana obeležavamo u Srbiji u kojoj je njegov rad prepoznat, a on kao autor uvažen i poštovan. Ambasada je pripremila bogat program posvećen Bergmanu i verujem da će svaki poštovalac njegovog dela naći nešto za sebe” rekao je ambasador Švedske Nj.E. Jan Lundin.

Stogodišnjicu rođenja Ingmara Bergmana, osim projekcije njegovih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci, pratiće i program pozorišnih predstava, javnih čitanja Bergmanovih drama, kreativnih radionica, okruglih stolova i predavanja o značaju i uticaju ovog autora.

Organizatori festivala posvećenom najznačajnijem švedskom autoru su: Ambasada Švedske, Švedski institut, Jugoslovenska kinoteka, KC Grad, Eho Animato i M.A.M.M.A Production.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.