Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Sport

Uleti Pešić ljut kao pas i pita ko to puši, a Divac iz WC-a: "Ja sam, ja sam..."

"Utakmice kao protivnici su uvek bile bez milosti, ali fer. Jedino smo u NBA znali jedan drugome progledati kroz prste"
Datum: 22/09/2018

Uleti Pešić ljut kao pas i pita ko to puši, a Divac iz WC-a: "Ja sam, ja sam..."

Profimedia

Od kada je ušao u Kuću slavnih u Springfildu, proslavljeni hrvatski i jugoslovenski košarkaš Dino Rađa sve češće iznosi detalje iz svoje karijere, pre svega zahvaljujući se trenerima i saigračima koji su imali najviše uticaja na njega.

Red je došao na Vlade Divca.

"Od prvih kontrolnih okupljanja perspektivnih igrača pod vođstvom Rusmira Halilovića kliknuli smo on i ja, a tako je ostalo do danas. Uvek mi je bio neko merilo od koga moram biti bolji i zbog njega između ostalog sam sebe gurao napred", prenose mediji Rađine reči koje je plasirao preko društvenih mreža.

"Na kraju balade, mislim da smo obojica napravili veličanstvene karijere i da mu je mesto u Kući slavnih. Samo je pitanje koje će godine on i Toni doći na svoje mesto, a ja ću se veseliti najviše iza njih samih.

Veliki talenat za kojeg su se svi tukli. Dolaskom u Partizan nastaju legendarni dueli s nama u Splitu. Inače je uvek bio veliko dete i samo su mu zajebancije bile na pameti. Proveli smo na pripremama mesece i mesece svake godine.

Od 1986. do 1991. sami više vremena proveo sa njime nego sa svojima kod kuće", naveo je Rađa.

Dodao je i da su se slagali na terenu i van njega.

"Famozni Bormio - briljirali smo u finalu. U stvari, sve šta smo igrali skupa je bilo vrh. Znali smo se u dušu. Jedan skače, a drugi trči. U kombinaciji s Tonijem i Draženom, nazakucavali smo se do mile volje. Obojica smo bili prototipi modernih centara koji trče kao bekovi. Utakmice kao protivnici su uvek bile bez milosti, ali fer. Jedino smo u NBA znali jedan drugome progledati kroz prste", naveo je Rađa.

A potom se prisetio ludorija iz mladosti.

"Prvi je među nama imao auto. Famozni 'jugo 45'. Kad god bih došao da igram u Beogradu, ostavio bi mi ga ispred hotela sa ključem u bravi da imam. Jednom smo na pripreme u Pirot kasnili nas dvojica iz nekog razloga, 18-19 godina. Auto škripi za popizditi i ja ga pitam šta je, a on kaže da nema pojma. Vozimo tako par sati do Pirota i ja ga nagovorim da ode u neki servis (čitaj prvu garažu) i da neko to pogleda.

Dođe majstor do nas i kaže Vi niste normalni. Kočnice uopšte ne postoje. Mogli ste poginuti.

A šta smo mi znali tada? Gore na pripremama na Staroj planini nakon ručka i ode on u WC i zapali cigaru. Ja nešto čitam na krevetu i uleti Pešić u kontrolu. Pita ljut kao pas: Ko puši ovde? Očekivao je valjda nisam ja, nisam ja. Ovaj iz WC-a viče: Ja sam. Pešić valjda šokiran okrene se, ode i nikad nije spomenuo ni slovo.

Diki hvala na svemu. Uživao sam igrati zajedno sa tobom i zbog tebe sam bio bolji igrač", napisao je Rađa.

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.