Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

TITAN Cementara Kosjerić: Više od 17 miliona evra u razvoj lokalne zajednice

Savremeni i zahtevni format aktuelnog izveštaja uokviruje poslovnu filozofiju održivog razvoja
Datum: 15/10/2018

TITAN Cementara Kosjerić: Više od 17 miliona evra u razvoj lokalne zajednice

Foto Promo

TITAN Cementara Kosjerić predstavila je osmi integrisani godišnji izveštaj za 2017. godinu u okviru Dana otvorenih vrata fabrike, kako bi zainteresovanoj lokalnoj javnosti približila proces proizvodnje cementa, kao i mere zaštite životne sredine, ali i zdravlja i bezbednosti na radu koje kompanija primenjuje. Savremeni i zahtevni format aktuelnog izveštaja uokviruje poslovnu filozofiju održivog razvoja, koja u TCK objedinjuje ekonomske, ekološke i društvene ciljeve, zasnovane na kontinuiranom ulaganju u znanje i stalno usavršavanje, koji su tokom 2017. godine usaglašeni i sa Ciljevima održivog razvoja Globalnog dogovora UN.

"Tokom petnaestogodišnjeg rada u okrilju TITAN Grupe, do 2017. godine, naša kompanija je uložila preko 60.000.000 evra u modernizaciju proizvodnje i celog poslovnog procesa, a razvoj lokalne zajednice je podržala iznosom većim od 17.000.000 evra. Smislenim investiranjem u dobrobit radnog i životnog ambijenta, afirmišemo ideju zajedničkog rasta biznisa i društva, koju dokazujemo u svakodnevnoj praksi. Svakako ostajemo na putu stabilnosti i razvoja poslovanja, sa unapređenjem tri segmenta: naših finansijskih rezultata, podrške lokalnoj zajednici i zaštite životne sredine", izjavio je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić.

Posebna pažnja u Izveštaju posvećena je kvalitetu ambijentalnog vazduha u Kosjeriću i uticaju rada fabrike na parametre kvaliteta ambijentalnog vazduha u Kosjeriću. Predstavljeni su podaci Agencije za zaštitu životne sredine, na osnovu rezultata merenja automatske stanice, koji pokazuju da je van grejne sezone vazduh u Kosjeriću odličnog kvaliteta, znatno bolji nego na drugim mernim mestima. Podaci o kvalitetu vazduha u Kosjeriću pokazuju da primenom efikasnih mera zaštite, industrija može da funkcioniše bez ugrožavanja zdrave životne sredine.

 

 

 

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.