Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Seks na recept: Terapija između "blagoslova" i "nečovečnosti"

Holandske "seksualne asistentkinje/asistenti" pružaju usluge onima koji imaju pismeno rešenje nadležnih službi da ne mogu da se seksualno zadovolje na drugačiji način i nemaju dovoljno novca da plate usluge prostitutki
Datum: 10/01/2017

Seks na recept: Terapija između "blagoslova" i "nečovečnosti"

Holandija je već uvela 'seksualne asistente', odnosno sertifikovane prostitke za sve kojima je uskraćen seksualni život. Inicijativa nemačke stranke Zeleni pozvala je da se sličan program sprovede i u Nemačkoj, odnosno da teško bolesni i oni kojima je potrebna nega dobijaju seks na recept.

Holandske "seksualne asistentkinje/asistenti" pružaju usluge onima koji imaju pismeno rešenje nadležnih službi da ne mogu da se seksualno zadovolje na drugačiji način i nemaju dovoljno novca da plate usluge prostitutki.

"Plaćanje seksualnih asistenata za mene je sasvim prihvatljivo. Lokalne vlasti mogu da pruže savete i usluge na licu mesta i obezbede finansijska sredstva," izjavila je poslanica Elizabet Šarfenberg za list Velt.

U nemačkim domovima za negu starijih i nemoćnih plaćeni seks već je postao trend - sve je više prostitutki koje sebe nazivaju upravo "seksualnim asistentkinjama" i tamo nude svoje usluge, piše Die Zeit.

Profesor s Univerziteta Nordhausen V. Sonenberg, koji se bavi istraživanjem sistema za negu starijih i nemoćnih, smatra da je koncept seksa na recept "nečovečan". Sa druge strane, seksualna terapeutkinja Vanesa del Rae smatra da će seksualni asistenti biti "blagoslov" za stare i nemoćne pacijente.

Prostitucija je u Nemačkoj legalna od 2002. godine, a stranka Zeleni koja je pokrenula inicijativu u matičnoj državi ima najveći politički uticaj u odnosu na druge evropske zemlje.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.