Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Počinje mentorski program Srpske asocijacije menadžera: MenProSAM2017

Od 2015. godine, u dve generacije učesnika, ukupno 96 menadžera bilo je deo ovog mentorskog programa
Datum: 13/09/2017

Počinje mentorski program Srpske asocijacije menadžera: MenProSAM2017

Srpska asocijacija menadžera ove godine, treći put zaredom, organizuje mentorski program MenProSAM koji će trajati 10 meseci, od septembra 2017. do juna 2018. godine. Reč je o programu koji povezuje članove Srpske asocijacije menadžera - mlade menadžere i preduzetnike sa iskusnim poslovnim liderima, rukovodiocima i menadžerima uspešnih kompanija u Srbiji.

Na radnom doručku za novinare zvanično je najavljen početak Programa. Izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović, prilikom otvaranja skupa izjavila je: „Mentorski program je jedan od najvažnijih programa Srpske asocijacije menadžera. Imati mentora je za mladog profesionalca od izuzetne važnosti jer znate da imate nekoga kome se možete obratiti za savet i koji će vam pomoći da držite fokus na svom razvoju i karijeri bez obzira na dnevna zbivanja. Nadamo se da će ovaj Program inspirisati poslovnu zajednicu da pokrene ovakve i slične projekte i da zajedno stvaramo mlade ljude i buduće lidere koji će biti novi nosioci ekonomskog razvoja naše zemlje".

Svoje utiske o Programu podelio je i Mihailo Janković, CEO Nectar Group: „Veliko mi je zadovoljstvo što sam mentor već treću godinu za redom. Kada pogledam svoju karijeru unazad, možda najvažnije merilo uspeha pored rezultata koji su vrlo precizni, je broj ljudi kojima smo pomogli. Kada se okrenete i vidite ljude koje ste razvili, ko su oni sada a gde su bili, to je najveće zadovoljstvo. Smatram da je obaveza svih nas da vratimo dug ne samo zajednici, već i nekim novim generacijama koji bi trebalo da vode ovu zemlju."

Od 2015. godine, u dve generacije učesnika, ukupno 96 menadžera bilo je deo ovog mentorskog programa. MenProSAM je jedinstven program profesionalnog razvoja u Srbiji. Organizacioni partner MenProSAM je kompanija Atria Group koja pruža ekspertsku podršku u edukaciji učesnika i podršci mentorskom procesu da bi učesnici programa bili što uspešniji u svom radu, a mentiji dobili željeni podrstrek i podršku u razvoju svoje karijere.

Tom prilikom Dušan Basalo, član UO SAM i Senior Partner Atria Group SEE izjavio je: "Cilj mentorskog programa je pre svega unapređenje nekih veština, znanja mentija, ali i podrška mentijima da usvoje neke malo drugačije poglede na svet i uopšte, da na stvari, izazove sa kojima se susreću na poslu mogu da gledaju i sa druge strane i iz neke druge perspektive. To praktično znači da mentori imaju jednu vrstu odgovornosti da podele svoja iskustva, svoja znanja, ali takođe i da postavljaju snažna pitanja koja će voditi mentija ka možda nekim novim uvidima ili novom načinu razmišljanja".

Sponzor MenProSAM-a ove godine je kompanija ManpowerGroup Srbija. Direktor ManpowerGroup Srbija, gospodin Aleksandar Hangimana istakao je "da je dosta značajno što su učestvovali kao partner i sponzor; sa jedne strane kao kompanija koja se bavi lociranjem talenata, i kasnije njihovim plasiranjem na tržište rada. Kroz mentorstvo se daje mogućnost razvoja talenata, prepoznavanje talenata i njihovo mapiranje, razvoj karije i sl."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.