Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Premijera predstave "Florentinski šešir" na sceni UK Vuk Karadžić

Ovaj francuski vodvilj Ežena Labiša napisan u 19. veku, prema rečima reditelja, liči na današnju Srbiju kada su u pitanju podele u društvu, jak je otpor sela prema gradu i prepoznaje se nešto što mi danas zovemo prvom i drugom Srbijom
Datum: 07/12/2017

Premijera predstave "Florentinski šešir" na sceni UK Vuk Karadžić

Foto: Promo

Predstava "Florentisnki šešir" pozorišta "Boška Buha", u režiji Darijana Mihajlovića, biće premijerno izvedena u subotu, 9. decembra, na sceni Ustanove kulture "Vuk Karadžić" u 20 časova.

Ovaj francuski vodvilj Ežena Labiša napisan u 19. veku, prema rečima reditelja, liči na današnju Srbiju kada su u pitanju podele u društvu - jak je otpor sela prema gradu i prepoznaje se nešto što mi danas zovemo prvom i drugom Srbijom.

"U Francuskoj, dakle, postoji zaoštrena podela između građana, seljaka sa dodatkom trećeg staleža, aristokrata, obeznađenih padom drugog Francuskog carstva i ponovnim obnavljanjem Republike posle pada Napoleona III. Sva je ta tri sveta Labiš povezao jednim jedinim šeširom koji postaje paradigma ludosti društva u dekadenciji", kaže reditelj Darijan Mihajlović.

Predstava je, inače, već igrana na beogradskim pozorišnim scenama, a prvi put je izvedena u Narodnom pozorištu 1870, a nadalje su ga režirali neki od najznačajnih reditelja poput Mate Miloševića, Soje Jovanović i Ljubomira Mucija Draškića.

Glumica Katarina Gojković igrala je 1993. godine u ovom komadu, a u novoj podeli igraće baronicu de Šampinji.

"Onda sam bila srećna što, na početku karijere, igram u vodvilju za koji je Muci rekao da je sigurno najteži žanr, jer glumac nema kud - nego da se bavi svojim zanatom. To nikad nisam zaboravila. Darijan i direktor pozorišta Igor Bojović dali su mi priliku da se ponovo na ovakav način pozabavim, sada sa drugom ulogom. Srećna sam što mogu da kažem da sam u 'Florentinskom šeširu' mogla da uživam u svom poslu na najistinskiji način, kao što je govorio Muci", rekla je glumica.

Glavne uloge u predstavi igraju Dejan Lutkić i Goran Jevtić, a u podeli se nalaze i Zoran Cvijanović, Uroš Jovčić, Aleksandar Radojičić, Lena Bogdanović i drugi.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.