Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Osmi TIKVEŠOV festival mladog vina u Kavadarcima

Festival je održan u punom sjaju i pokazao koliko je značajan u regionu, jer pored više od 15 novih vina koja su imali prilike da probaju gosti su se prepustili izvrsnoj hrani i odličnoj atmosferi
Datum: 20/11/2017

Osmi TIKVEŠOV festival mladog vina u Kavadarcima

Foto: Zdravko Mitić

Vinarija Tikveš osmi put je organizovala TIKVEŠOV festival mladog vina u Kavadarcima 18-19. novembra koji je prerastao u instituciju. Uz zvuke trube orkestra Dejana Petrovića gosti iz regiona su uživali u degustaci mladog vina.

Festival je održan u punom sjaju i pokazao koliko je značajan u regionu, jer pored više od 15 novih vina koja su imali prilike da probaju gosti su se prepustili izvrsnoj hrani i odličnoj atmosferi. Prijatelji Tikveš vinarije koji su iz godine u godinu sve brojniji čine ambasadori, stručna javnost, poznate ličnosti i poznavaoci vina, nazdravili su dobroj godini. Degustacija je bila prilika da daju prognoze i ocene kvalitet vina koji će se uskoro ponuditi potrošačima. Vrsni poznavaoci uverili su se da je ,,Tikveš„ i ove godine kreirao vina odličnog kvaliteta. Ovo je pravi pokazatelj da ćemo u narednim godinama očekivati nagrade sa mnogobrojnih svetskih takmičenja.

U berbi 2017. godini prerađeno je 15 miliona kilograma kvalitetnog grožđa, od kojih više od 2,5 miliona kilograma obrađeno za premium vina kroz liniju mikrovinifikacije, tehnologijom "zrno po zrno".

Goste muzičkog programa su bili sastav Ljubojna, trubač Džambo Agusev i orkestar Dejana Petrovića.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.