Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Sport

Oni je nisu zaboravili: KSS poklonio dres Raziji Mujanović

Poklonili smo joj dres repliku iz 1988. godine sa Olimpijskih igara u Seulu, kao i Mari Lakić, rekla je, potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković
Datum: 17/10/2017

Oni je nisu zaboravili: KSS poklonio dres Raziji Mujanović

Foto: Youtube Screenshoot

Nekadašnja reprezentativka Jugoslavije Razija Mujanović primljena je u FIBA Kuću slavnih, a počast joj je odao i Košarkaški savez Srbije.

Potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković prisustvovala je u nedelju, 15. oktobra revijalnoj utakmici Jedinstvo – Željezničar u dvorani "Mejdan" u Tuzli, povodom prijema Mujanovićeve u Kuću slavnih.

Jokovićeva je Mujanovićevoj poklonila repliku dresa u kome je Raza igrala na Olimpijskim igarama u Seulu 1988. Dres Jugoslavije dobila je još jedna srebrna reprezentativka iz Seula Mara Lakić, koja je bila domaćin ove manifestacije… 
"Velika mi je čast što sam prisustvovala ovakvoj manifestaciji. Pošto sam mlađa Razu Mujanović nisam poznavala, ali čast mi je što sam, u ime Košarkaškog saveza Srbije i lično, mogla da joj čestitam ulazak u „Kuću slavnih“, što je, kako je rekla, vrhunac njene karijere. Poklonili smo joj dres repliku iz 1988. godine sa Olimpijskih igara u Seulu, kao i Mari Lakić… Volela bih da ženska košarka na nivou Bosne i Hercegovine krene uzlaznom putanjom i nadam se da će za Razu biti mesta u KS BiH i da krene putem kojim je Srbija krenula 2011. Kao što znate, Srbija je 2015. bila prvak Evrope, osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama i nadam se da će sve zemlje bivše Jugoslavije biti učesnice Evropskog prvenstva u Srbiji 2019", rekla je Ana Joković, prenosi b92. 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.