Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Odgovorni i tokom praznika - donacije umesto poklona

UniCredit Banka je odlučila da novac namenjen za kupovinu novogodišnjih poklona donira onima kojima je pomoć najpotrebnija.
Datum: 12/01/2018

Odgovorni i tokom praznika - donacije umesto poklona

Novogodišnji i božićni praznici su za mnoge od nas najsrećniji deo godine, kada sa svojim najmilijima delimo vreme i poklone. Među nama ima i onih kojima nedostaje ono što je najvrednije, što možda ne cenimo dovoljno, a to je zdravlje. UniCredit Banka je odlučila da novac namenjen za kupovinu novogodišnjih poklona donira onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

Novčanu podršku u ukupnom iznosu od 16.500 evra raspodelili smo na tri dela i na taj način podržali Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR i BelHospice.

Pored toga, kao mali znak pažnje, klijentima su podeljeni simbolični pokloni, ručno rađeni sapuni iz novosadskog porodičnog preduzeća Sofi i ručno rađene kocke od drveta iz radionice Šumarko iz Valjeva. Ovi proizvodi su jedni od pobedničkih na konkursu Ideja za bolje sutra, koji UniCredit Banka sprovodi od 2012. godine sa ciljem da doprinese razvoju socijalnog preduzetništva u Srbiji. Do sada je podržano 23 ideje dodelom bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 140.000 evra. 

Kada govorimo o društveno odgovornim aktivnostima, 2017. godina je jedna od najuspešnijih od kada UniCredit Banka posluje na srpskom tržištu i odluka da se sredstva doniraju za novogodišnje praznike zapravo predstavlja krunu celokupnog angažovanja. Banka je veoma posvećena razvoju lokalnih zajednica na različitim nivoima, te je sprovela čitav niz aktivnosti koje su imale za cilj unapređenje uslova života. Ono što je najvažnije je da je skoro 50% zaposlenih učestvovalo u pomenutim aktivnostima.  


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.