Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Preporuka

Noć Plavog orkestra na Beer Festu

Jedna od najpopularnijih grupa sa područja bivše Jugoslavije - "Plavi orkestar" priprema veliki spektakl poslednje večeri jubilarnog 15. "Beer festa
Datum: 19/08/2017

Noć Plavog orkestra na Beer Festu

Foto: Profimedia

Plavi orkestar nastupiće na Ušću u nedelju, 20. avgusta, u okviru aktuelne turneje "Everblue Tour 2017 - Noć Plavog orkestra", kada će sa brojnim gostima prirediti noć za pamćenje.

Aktuelnu turneju bend je započeo polovinom juna, a prvi veliki koncert održaće upravo na "Beer festu", gde su na prethodna dva nastupa oborili rekorde po broju posetilaca na Ušću.

Zanimljivo je i da se svi koncerti sa aktuelne turneje snimaju audio i video, te da će materijal biti korišćen za prvi live album benda. Zbog toga će njihov nastup ove godine trajati oko dva i po sata, a na glavnoj festivalskoj bini, pridružiće im se i brojni prijatelji, među kojima su poznati sarajevski umetnik Branko Đurić - Đuro, popularni slovenački muzičar Roberto Manjifiko, kao i gosti iznenađenja, navode organizatori.

Plavi orkestar osnovan je u Sarajevu 1983. godine. U muzičkim enciklopedijama označen je kao jedan od "kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka". Momci iz grupe objavili su osam albuma koji su prodati u više od četiri miliona primeraka na tržištima bivše Jugoslavije i šire. Održali su preko četiri hiljade koncerata na području Balkana, ali i Švedske, Švajcarske, Nemačke, Poljske, Amerike, Australije i drugih zemalja dok će Beograđani u nedelju imati priliku da uživaju u spektaklu na kojem sigurno neće biti izostavljen nijedan hit legendarne grupe.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.