Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Na aukciji brakorazvodni papiri Elvisa Prislija: Prisili je ostavio Mercedes, Harli Dejvidson i 100.000 dolara

Prodavac je američki kolekcionar koji je uvidevši interesovanje za Prislijeve predemete na prethodnoj aukciji, odlučio da ponudi ove brakorazvodne papire
Datum: 12/11/2017

Na aukciji brakorazvodni papiri Elvisa Prislija: Prisili je ostavio Mercedes, Harli Dejvidson i 100.000 dolara

Foto: Profimedia

Kada je 13. septembra 1959. godine, Elvis Prisli, tada dvadesetčetvorogodišnja muzička senzacija, upoznao Prisilu, ćerku zvaničnika vazduhoplovstva u Vizbadenu, u Nemačkoj, desila se ljubav na prvi pogled.

Njih dvoje su, dok je Elvis bio stacioniran u Nemačkoj, provodili sve više vremena zajedno. Kada je Prisilin otac manje-više želeo da čuje kakve su mu namere, Prisli je rekao: "Pa, gospodine, meni je vaša kćer veoma draga."

Osam godina kasnije, pošto se Prisila preselila u Prislijevu kuću u Tenesiju, dok je zavšravala srednju školu, uz odobrenje roditelja, njih dvoje se venčali u Las Vegasu. Rođenje njihove ćerke Lise Meri, usledilo je godinu dana kasnije.

Novembra 2017. godine, papiri o razvodu ovog para će biti na aukciji u Engleskoj.

Dokument o razvodu, datiran 15. avgusta 1972. godine, "sjajan je deo istorije šou-biznisa".

U sklopu razvoda, Elvis je potpisao, između ostalog Prisili svoj Mercedes iz 1971. godine, motor Harli Dejvidson i 100.000 dolara. Prisila bi, prema sporazumu o razvodu, trebalo da dobije polovinu prihoda od tri rezidencije u Beverli Hilsu, Los Anđelesu i Palm Springsu.

Prodavac je američki kolekcionar koji je uvidevši interesovanje za Prislijeve predemete na prethodnoj aukciji, odlučio da ponudi ove brakorazvodne papire.

U dokumentu se navodi: "Neprijateljske okolnosti i nesrećne razlike nastale su između stranaka zbog čega su živeli odvojeno od 23. februara 1972. godine i zbog čega nameravaju da razvedu brak putem zahteva sudu u Los Anđelesu.

Prisila Prisli je tada u intervjuima govorila da je sa Elvisom živela kao "u balonu" od, bukvalno, malih nogu i da nije imala normalno odrastanje.

"Napustila sam ga, jer... Trebalo mi je vremena da saznam kakav je svet. Stvarno nisam znala ko sam", rekla je ona za USA Today.

Elvis Prisli je umor od srčanog udara 16. avgusta 1977. Pošto je umro i njegov otac, Prisila je postala suvlasnik "Presley Estate". Od tada se fokusirala na tranformaciju ove firme u uspešnu organizaciju koju čine poznati "Graceland Mansion", globalni program licenciranja, muzičkog izdavaštva i TV-video produkcije.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.