Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Zabava

Mimi Mercedez: ‚‚Oštrina na jeziku‚‚ nije toliko česta kod naših žena u javnosti

O albumu, nastupima, saradnicima...
Piše Tanja Krsmanović
Datum: 23/06/2018

Mimi Mercedez: ‚‚Oštrina na jeziku‚‚ nije toliko česta kod naših žena u javnosti

Foto: Relja Simić

Da li je teško biti "oštra na jeziku" a žensko u Srbiji? Sve je više dobrih, hrabrih ženskih vokala na našoj hip-hop sceni, da li smatraš da si i tome doprinela?

Mislim da nama koji to jesmo to ne pada teško jer je deo karaktera. Činjenica da kod nas ta vrsta oštrine nije toliko česta kod žena u javnosti može lako da se preokrene u svoju korist u svrhu isticanja tema koje mi smatramo bitnim. Naravno, smatram da sam doprinela tome, kao što su i moje ženske prethodnice doprinele tome da ja ne moram da probijam neke ledove već samo da se nadovežem na njih pa da pomeram granice dodatno, što apsolutno očekujem i od svojih naslednica.

 

Pripremaš novi album, kako će zvučati, hoće li biti nekih gostiju, kada će se pojaviti?

Zapravo album je odavno spreman ali ga izbacujem malo-pomalo i pred moj sledeći koncert u Drugstoreu, koji predstavlja godišnje okupljanje ljubitelja najjačeg gasa, konačno će biti objavljen do kraja. Album je jedna tematska celina i zvučaće kao šuškanje para mlade haslerke iz beogradskog predgrađa. Gostiju neće biti.

 

Šta te je inspirisalo u pisanju "Gerile" i šta taj singl predstavlja za tebe?

Inspirisala me je najjača ekipa na svetu, a i šire - moja. Pre svega sreća što smo uspeli da u nekom ludilu i haosu stvorimo čvrst temelj lojalne i dosledne ekipe koja zajedničkim snagama ruši sve prepreke i nameće neku svoju priču. Da bi pesma bila posebna, fanovi su imali priliku da mi pošalju svoje rime koje bi želeli da čuju u mom tekstu.

 

Mnogo je festivala u najavi, gde ćeš nastupati ovoga leta i planiraš li neki veći solo koncert?

Ovog leta toplo preporučujem Tuborg open koncerte jer smo se Fox i ja ujedinili u misiji da napravimo najmoćnije rep žurke, a u tome će nam pomoći i di-džejevi Bege Fank i Kanbo. Što se mojih solo nastupa tiče, pratite moje društvene mreže na kojima će sve biti najavljeno na vreme, a najvažnije od svega je da se dobro odmorite tokom leta jer na jesen krunišemo još jednu godinu najjačeg repa velikim koncertom u klubu Drugstore koji će ujedno biti i promocija albuma "Kuma".

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.