Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Kultura

Miloš Biković potpisnik sporazuma o izgradnji filmskog studija u Beogradu: "Izvozićemo filmove od Kine do Amerike"

Izgradnja studija po svim svetskim standardima kinematografije, očekuje se 2019. godine
Datum: 27/05/2018

Miloš Biković potpisnik sporazuma o izgradnji filmskog studija u Beogradu: "Izvozićemo filmove od Kine do Amerike"

Foto: Profimedia

Glumac Miloš Biković potpisnik je Sporazuma o razumevanju i saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu, po svim svetskim standardima kinematografije, a izgradnja se očekuje 2019. godine, preneo je Blic.

Miloš Biković potvrdio je da počinje izgradnja studija koji će proizvodnju domaćih filmova podići na najviši nivo.

"Ovo je veoma značajno za našu kulturu zato što će se nivo proizvodnje filmova podići po svetskim aršinima na konkurentni nivo. Podići će nivo naše kinematografije i mi možemo da dostignemo takav nivo da postanemo konkurentni na svetskom tržištu i da izvozimo filmove, a ne samo da ih pravimo za naše tržište. To je nešto novo, da u Srbiji proizvodimo filmove koji će biti namenjeni tržištu od Kine do Amerike. Takođe, bitno je jer će to Srbiju ucrtati na mapu proizvodnje svetske kinematografije", rekao je Biković.

Sporazum o razumevanju i saradnji koji predviđa mogućnost otvaranja filmskog studija u Beogradu potpisao je u Sankt Peterburgu, u ime Vlade Republike Srbije, Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Ispred Ruskog izvoznog centra, Sporazum je potpisao Andrej Slepnjov, u ime ruske producentske kuće "Kinodanc" - Viktor Demisjuk, dok je u ime producentske kuće "Arhangel", potpisnik srpski glumac Miloš Biković.

"Trenutno razrađujemo biznis plan. Očekujemo izgradnju u 2019. godini. Specijalne efekte koje možete videti u filmu "Izvan granica realnosti", sa Atoniom Banderasom, urađeni su u takvom studiju koji se nalazi u Moskvi. Takav isti, tj. veći, gradimo sada u Beogradu. I to će sve zajedno biti klaster projekat", zaključio je glumac.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.