Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Kultura

Miki Manojović: Znali smo da će Otpisani biti kultna serija

Manojloviću je uloga u Otpisanima bila prva u karijeri * On kaže da je ekipa na snimanju uživala, pa i u sendvičima, tj. dva parčeta hleba sa podrigušom
Datum: 06/12/2017

Miki Manojović: Znali smo da će Otpisani biti kultna serija

Foto: YouTube printscreen

Glumac Miki Manojlović kome je uloga Paje Bakšiša u "Otpisanima" bila prva u karijeri kaže da je ekipa od starta snimanja znala da radi na nečemu što će postati kultna serija. I zaista, Manojlović je svojevremeno, na početku emitovanja serije, predvideo njen uspeh, rekavši tada da će to "biti dobra serija, jer smo svi spremni da dobro radimo", piše "Blic".

Njegov li baziran je na nesrećnoj sudbini Karla Lukača, kelnera jedne kafane, predratnog boemskog sastajališta novinara, glumaca, pisaca i drugih ljudi. Lukač je ubijen u zimu 1942. godine u Beogradu, kod Botaničke bašte.

"Imao sam sreće da kao student dobijem ulogu u Otpisanima i to u devet epizoda. To je sreća. Voji Brajoviću, koji je talentovan čovek, bile su potrebne godine da se iz javnosti izvuče iz uloge Tihog. Tih devet epioda su mi značile jer su me približile publici. Reditelj Aca Đorđević je imao hrabrosti da okupi klince. Gaga Nikolić je bio najstariji. Nisam imao strah da će me 'Otpisani' obeležiti kao 'Grlom u jagode'", rekao je Manojlović.

Kako se serija opet reprizira na RTS, Manojlović se prisetio detalja snimanja, pa i toga kako su se u ekipi radovali hrani, takozvanom "keteringu" i dva parčeta hleba sa podrigušom, što je njima bilo fantastično.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.