Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Sport

Mi imamo tu moć u očima: Kako je Đorđević stvorio ekipu ratnika

Kako je od igrača koji su na raspolaganju napravljen najbolji tim na EP
Datum: 14/09/2017

Mi imamo tu moć u očima: Kako je Đorđević stvorio ekipu ratnika

Foto Igor Pavicevic

"Najsolidnija odbrana do sada. Bili smo izuzetno koncentrisani, momci su igrali punom snagom u svakom posedu. Imali smo moć u očima, bili smo spremni za svaki napad koji su Italijani spremili na parketu. Odradili smo fantastičan posao na njihovim najboljim igračima Belineliju i Datomeu. Opet smo dominirali u skoku, bili smo konstantni sve vreme. Skoro stalno na +10. Sada nas čeka težak protivnik u polufinalu, Rusija je sjajan tim koji nas je zasluženo pobedio", rekao je selektor Srbije Saša Đorđević posle pobede nad Italijom i ulaska u polufinale Evrobasketa.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević prokomentarisao je jednom stranom novinaru za njega neočekivan doprinos Vladimira Lučića u napadu.

"On ne želi da pokaže šta sve zna, ali igra izuzetno dobro na ovom prvenstvu. Na početku priprema došao je u najboljoj formi od svih igrača. To je možda normalno jer je moj igrač u Bajernu, pa je znao šta da očekuje. Podigao je svoju igru na viši nivo. Izuzetno sam srećan zbog njega jer mu je ovo prvo takmičenje i prvi put je u karijeri sa reprezentacijom pa je sa nama ostvario deo ovoga što smo uspeli. Narednih nekoliko godina nastaviću da mu "prašim" dupe svakog dana", našalio se selektor na kraju.

Selektor je pohvalio igru nekoliko pojedinaca, između ostalih Bogdanovića, Lučića, Marjanovića, Kuzmića, te istakao da je Milan Mačvan "lepak" ovog tima.

"U jednoj utakmici tokom priprema, protiv Grčke ili Crne Gore, imao je temperaturu 38,5 stepeni. Nije dolazilo u obzir da ne igra. U jednom trenutku je rekao: "Ne mogu više". Dva dana smo ga vraćali u život. Tada smo postali tim. On to donosi. Oni toliko pričaju o svemu, malo puta sam osetio toliku želju za informacijama, toliko su koncentrisani na takmičenje", istakao je selektor.

O Bogdanoviću je rekao:

"Izuzetno je koncentrisan na igru. On jako fokusiran na igru. Nije ga poremetilo to što nije pogodilo šuteve za tri, nastavio je da igra sjajno. To je karakteristika velikih šutera, da i dalje igraju. Pravio je dobre izbore, skoro svaki šut mu je bio dobar, možda je samo jednom požurio u poslednjoj četvrtini, tada sam primetio i da je fizički malo pao. Odigrao je izvanredno, preuzeo je ulogu kada je bilo potrebno. Pomogao Miciću u organizaciji igre kada je Jović imao problema sa faulovima. On je izuzetno talentovan momak koji obožava igru i trenira više od bilo koga. Iz utakmice u utakmicu je sve zreliji. Izuzetno sam ponosan na njega", rekao je Đorđević.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.