Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

"La la Lend" oborio sve rekorde: Mjuzikl osvojio sedam Zlatnih globusa

Pametan, emocionalan i vrlo spretno napravljen film nije iznenadio po broju osvojenih nagrada jer je važio za favorita. Sa sedam osvojenih kipića, "La La Land" je srušio rekord za najnagrađivaniji film na dodelama Zlatnih globusa
Datum: 09/01/2017

"La la Lend" oborio sve rekorde: Mjuzikl osvojio sedam Zlatnih globusa

Jordan Strauss/Invision/AP/Tanjug

Mjuzikl "La la Lend" Demijana Šazela osvojio je sedam Zlatnih globusa - za najbolji mjuzikl, najbolju režiju, najbolji scenario, najbolju filmsku muziku (Džastin Hurvic) i najbolju pesmu ('City of Stars'), kao i za najbolju mušku i žensku ulogu, prenosi BBC. Glavni glumci u "La la Lendu" Rajan Gosling i Ema Stoun dobili su "globuse" kao najbolji glumci u kategoriji komedija.

Pametan, emocionalan i vrlo spretno napravljen film nije iznenadio po broju osvojenih nagrada jer je važio za favorita. Sa sedam osvojenih kipića, "La La Land" je srušio rekord za najnagrađivaniji film na dodelama Zlatnih Globusa.

Hotel "The Beverly Hilton" u Beverli Hilsu u Kaliforniji u noći s nedelje na ponedeljak ugostio je 74. dodelu nagrada Zlatni Globus koji će se najviše pamtiti po strastvenom govoru Meril Strip u kojem je otvoreno kritikovala Donalda Trampa.

Najboljom dramom proglašen je film "Moonlight" reditelja Berija Dženkinsa, najboljim filmom na stranom jeziku proglašen je "Elle" Pola Verhovena, dok je najboljim animiranim filmom proglašen "Zootopia".

Zlatni Globus za najboljeg glumca u drami osvojio je Kejsi Aflek za ulogu u filmu "Manchester by the Sea" reditelja Keneta Lonergana. Najbolja glumica u drami je Isabela Hupert ("Elle"). Najbolja glumica u sporednoj ulozi u drami je Viola Dejvis ("Fences"), dok je Zlatni Globus za najboljeg glumca u sporednoj ulozi u drami osvojio Eron Tejlor Džonson za film "Nocturnal Animals".

S televizijske strane, najboljom dramskom serijom proglašena je Netfliksova serija "The Crown" dok je najboljom komedijom ili mjuziklom proglašena FX-ova serija "Atlanta". Najbolja serija ograničenog trajanja ili televizijski film je "The People vs. OJ Simpson" ("Narod protiv ODžej Simpsona").

Zlatni Globus za najbolju žensku ulogu u seriji ograničenog trajanja dobila je Sara Paulson za "The People vs. OJ Simpson", dok je Globus za najbolju mušku ulogu u seriji ograničenog trajanja dobio Tom Hidlston za seriju "The Night Manager".

Najbolja glumica u dramskoj seriji je Kler Foj ("The Crown"), dok je najbolji glumac u dramskoj seriji Bili Bob Tornton ("Goliath"). Zlatni Globus za najbolju glumicu u humorističnoj televizijskoj seriji ili mjuziklu dobila je Trasi Elis Ros ("Black-ish") dok je Globus za najboljeg glumca u humorističkoj televizijskoj seriji ili mjuziklu dobio Donald Glover za seriju "Atlanta".

Zlatne Globuse za sporedne uloge u televizijskim serijama, serijama ograničenog trajanja ili televizijskim filmovima dobili su Olivija Kolman i Hju Lori za seriju "The Night Manager".

Nagradu Sesil B. DeMil za životno delo dobila je Meril Strip. Ali, više se priča o njenom emotivnom govoru u kojem je upozorila na anomalije koje vladaju u američkom društvu. Uputila je oštru poruku novoizabranom predsedniku SAD-a Donaldu Trampu rekavši da su na meti danas najviše "Holivud, stranci i mediji": "Šta je Holivud danas? Masa ljudi s drugih područja. Holivud je prenatrpan strancima i ako nas sve izbacite, nećete imati šta da gledate osim fudbala i borilačkih veština, koje nisu umetnost', rekla je.

Iako je sama dodela premašila svoje planirano trajanje od tri sata za nekoliko minuta, televizijski prenos nikada nije bio dosadan, međutim sve je delovalo ishitreno. Prezenteri su se često mučili sa svojim unapred napisanim replikama, no, kako su Zlatni Globusi najneformalnija dodela nagrada u sezoni nagrađvanja, to se ne može smatrati velikim nedostatkom.

Voditelj dodele Džimi Felon bio je praktično nevidljiv i potpuno neupečatljiv se u ni u jednom trenutku nije približio svojim kolegama Tini Fej i Ejmi Peler i Rikiju Gervajsu koji su Emije i Globuse prethodnih godina vodili izvrsno, prenose mediji.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.