Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Kultura

Kad porastem, biću Kengur 2: Nastavak kultnog filma iduće godine?

"Još je sve na nivou ideje. Ne mogu u ovom trenutku ništa više da otkrijem o radnji filma", rekao je scenarista Miroslav Momčilović
Datum: 03/12/2017

Kad porastem, biću Kengur 2: Nastavak kultnog filma iduće godine?

Foto: Screenshot Youtube

Film "Kad porastem, biću Kengur" naredne godine će, verovatno, dobiti svoj nastavak.

Kultna komedija Radivoja Raše Andrića premijerno prikazana 2004, naredne godine mogla bi da počne da se snima i tad bi se ponovo okupili Nebojša Glogovac, Sergej Trifunović, Gordan Kičić, Marija Karan, Olga Odanović i drugi, piše "Kurir".

"Još je sve na nivou ideje. Ne mogu u ovom trenutku ništa više da otkrijem o radnji filma", rekao je scenarista Miroslav Momčilović.

Prvi deo "Kengura" govori o mladim ljudima koji su na granici prelaska u srednje godine, a nisu uradili ništa konkretno u svom životu. Radnja prati tri međusobno isprepletane paralelne priče koje se odigravaju na beogradskoj opštini Voždovac. U nastavku ćemo verovatno videti šta je bilo s omiljenim junacima Kengurom, Bracom, Iris, Sumporom, Živcem i drugima.

Nastavku se raduje i glumac Predrag Bjelac, koga je proslavila uloga šanera Barona.

"Iznenađen sam, radujem se što se radi nastavak i jedva čekam poziv za snimanje. "Kengur" je za mene tada bio veliki događaj. Film je proradio kod publike tek kasnije, nakon prikazivanja na TV i s pojavom interneta", kaže glumac.

On dodaje i da je, zbog popularnosti filma, doživljavao da ga zaustavljaju fanovi širom sveta.

"Usred aviona su ljudi ustajali, pozdravljali me zbog uloge Barona. Malo sam mator da snimam. Za uspeh prvog dela možda je najzaslužniji pokojni montažer Marko Glušac, koji je napravio čudo", zaključio je Predrag Bjelac.

Da podsetimo, Kengur je bio fudbalski golman koji je asistirao za pobedu Istviča nad Mančester Junajtedom. Nikola Đuričko je u filmu krenuo iz sopstvenog šesnaesterca na protivničku polovinu, a šta će raditi u nastavku, videćemo možda već naredne godine.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.