Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Još jedan Festival nauke uz podršku NIS-a

“Energija koja pokreće“ naziv je edukativne i interaktivne postavke sa kojom se predstavlja NIS na ovogodišnjem Festivalu nauke
Datum: 07/12/2017

Još jedan Festival nauke uz podršku NIS-a

Pod sloganom “Jedan na jedan“, jedanaesti Festival nauke, koji se i ove godine realizuje uz podršku kompanije NIS, biće održan od 14. do 17. decembra na Beogradskom sajmu.

NIS je petu godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke, jedinstvene regionalne naučne manifestacije, koji će kroz 53 postavke, 4 izložbe i uz učešće više od 700 naučnika iz celog sveta predstaviti svim zainteresovanim posetiocima i ljubiteljima naučnih izazova svet nauke i naučnih dostignuća na zanimljiv i kreativan način.

“Energija koja pokreće“ naziv je edukativne i interaktivne postavke sa kojom se predstavlja NIS na ovogodišnjem Festivalu nauke, a posetioci će tokom četiri dana trajanja manifestacije imati priliku da saznaju više o istoriji, primeni i značaju nafte, različitim vrstama pogonskog goriva kao izvoru energije ali i da uživaju u spektakularnim eksperimentima i naučnim atrakcijama koje je pripremio generalni sponzor manifestacije.

Kao kompanija koja se u svim segmentima poslovanja oslanja na savremene tehnologije i inovacije, NIS je i ove godine prepoznao značaj Festivala nauke, najznačajnije naučne smotre u regionu, koji kroz igru, zabavu i interakciju sa publikom, donosi svet nauke kao uzbudljivu naučnu avanturu. Na ovaj način NIS doprinosi afirmaciji obrazovanja i nauke kod mladih u Srbiji, što je jedan od strateških ciljeva koji kompanija realizuje pod sloganom «Budućnost na delu».

“Kontinuirana podrška koju NIS pruža Festivalu nauke dokazuje da smo zajedno sa organizatorima manifestacije prepoznali značaj pravih društvenih vrednosti koje doprinose popularizaciji nauke i naučne delatnosti kod mladih u Srbiji. Kao jedna od vodećih energetskih kompanija u regionu, svesni smo činjenice da su inovacije i nove tehnologije ključ uspeha i iz tog razloga će NIS nastaviti da pruža podršku inicijativama i aktivnostima koje podstiču razvoj nauke u zemlji “ - izjavio je Stefan Despotović, direktor Direkcije za eksterne komunikacije NIS-a.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.