Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Kultura

Ivana Mihić o finansiranju filma Rejfa Fajnsa: "Zašto toliko? Nije fer plej ljudi"

Pomenuti umetnici dolaze iz daleko imućnijih zemalja od naše, napisala je Ivana Mihić
Datum: 12/10/2017

Ivana Mihić o finansiranju filma Rejfa Fajnsa: "Zašto toliko? Nije fer plej ljudi"

Foto: Youtube Screenshoot

Posle Sergeja Trifunovića i Siniše Kovačevića, i Ivana Mihić je reagovala na informaciju da će za snimanje filma Rejfa Fajnsa "Bela vrana" u našoj zemlji iz budžeta Srbije biti obezbeđeno nešto više od 62 miliona dinara. Ona je svoj stav iznela na svom Instagram profilu i na Tviteru.

"Zašto toliko??? Nacionalne penzije naših vrhunskih umetnika su smanjene iako je to nagrada a ne penzija, a mnogima jos nije ni dodeljena jer je stopirana dodela zbog krize! Penzije i plate su umanjene velikom broju građana i još uvek traje taj proces pomaganja oporavku države. Ljudi, ponudite sjajne uslove za rad i najpovoljnije cene usluga vrsnim svetskim umetnicima tako da se njima isplati ovde da rade, a ne da im dajete novac iz kase koju maltene još uvek dotiraju mnogi zaposleni i penzioneri. Pomenuti umetnici dolaze iz daleko imućnijih zemalja od naše. Nije fer play ljudi", napisala je Ivana Mihić.

Kako je objašnjeno iz Ministarstva, toj instituciji obratio se Filmski centar Srbije koji je od producentske kuće „Rudik Films" iz Velike Britanije dobio molbu za podršku produkciji pomenutog filma. Sredstva će biti preneta Filmskom centru, koji će ih dalje preusmeriti „WIP Films" produkciji iz Srbije, a koja obavlja domaći servis za inostrane partnere.

Foto: Instagram Screenshoot
Foto: Instagram Screenshoot

 

 

 

[removed][removed]


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Oooo
13.10.2017 - 11:03
Pa zato...
... što je pola za naše. Takvi su obično dogovori.