Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Internacionalna škola u Beogradu (ISB) najavila nove, moderne objekte

Internacionalna škola u Beogradu (ISB) i Avala Studios potpisali su Deklaraciju o namerama povodom izgradnje novog kampusa i objekata u sklopu ISB, čime će ISB postati najveća škola ove vrste u regionu
Datum: 25/05/2018

Internacionalna škola u Beogradu (ISB) najavila nove, moderne objekte

Internacionalna škola u Beogradu (ISB) i Avala Studios potpisali su Deklaraciju o namerama povodom izgradnje novog kampusa i objekata u sklopu ISB, čime će ISB postati najveća škola ove vrste u regionu. Očekuje se da će škola biti preseljena u potpuno nove prostorije u narednih 3-5 godina.

Rob Riš, direktor ISB-a, rekao je da je ovo odlična vest za sve sadašnje i buduće učenike, jer će nova škola imati najsavremenije objekte koji će svakome od njih pružiti različite dodatne mogućnosti.

„Nova škola će ponuditi namenski izgrađene, moderne objekte i terene, koji će se prostirati na oko 5.3 hektara. Gradnja će obezbediti da ti objekti odgovaraju visokom kvalitetu naših obrazovnih programa za dugoročnu budućnost. Nova škola biće sagrađena za kapacitet od 550 do 600 učenika. Ukupno 18.000 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora obuhvatiće kafeteriju kapaciteta 300 osoba, pozorište za 280 posetilaca, dve zatvorene sportske dvorane, prostranu biblioteku i zajedničke prostore, kao i otvoreni fudbalski teren. Prosečna učionica biće površine 90 kvadratnih metara. Pored toga, nova ISB će doprineti i gradu Beogradu, jer će strani investitori, diplomatska zajednica i lokalne porodice zainteresovane za međunarodno obrazovanje prepoznati dodatnu vrednost koju naša škola obezbeđuje u obrazovanju njihove dece. ISB obeležava 70 godina uspešnog sprovođenja zahtevnog akademskog programa koji vodi naš iskusan nastavni kadar, uz upotrebu izvanrednih nastavnih metoda i posvećenost naših učenika društveno korisnom radu. Naša škola je ponosna na raznolikost i međunarodnu perspektivu u kojoj učenici vide sebe kao građane sveta", rekao je dr Riš.

Deklaracija o namerama potpisana je na Prolećnom bazaru ISB, godišnjoj proslavi multikulturalne zajednice Internacionalne škole u Beogradu, u prisustvu diplomatskog  kora i članova Školskog odbora.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.