Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Društvene mreže

Hakuj crnogorski turizam

Ovogodišnji hakaton nosi naziv Hakuj turizam, dok učesnici već sada mogu da započnu sa razmišljanjem o interesantnim konceptima, hardveru, softveru, korisničkom iskustvu i upotrebljivosti potencijalnog rešenja
Datum: 11/04/2017

Hakuj crnogorski turizam

Softverska kompanija Logate i digitalna zajednica Crne Gore - Digitalizuj.me, u saradnji sa crnogorskim Ministarstvom održivog razvoja i turizma, najavili su jubilarni peti Hakaton koji će se održati od 26. do 28. maja na Almara plaži u Tivtu.

U pitanju je događaj namenjen programerima, projekt menadžerima, grafičkim i interfejs dizajnerima koje zanima razvoj aplikacija, dok su organizatori spremili vredne nagrade za pobednički tim.

Ovogodišnji hakaton nosi naziv Hakuj turizam, dok učesnici već sada mogu da započnu sa razmišljanjem o interesantnim konceptima, hardveru, softveru, korisničkom iskustvu i upotrebljivosti potencijalnog rešenja. Kako bi svi bili ravnopravni, konkretne detalje, odnosno materijale koje je potrebno integrisati u različita rešenja - takmičari dobijaju prvog dana hakatona od strane organizatora.

Prema pravilima takmičenja, osam formiranih timova (od dvoje do četvoro ljudi po timu) mogu da iskoriste sve što tehnologija danas dozvoljava i naprave nešto što može doprineti promociji turizma u Crnoj Gori. Iako su dosadašnji hakatoni trajali 24 sata, organizatori su ovogodišnji događaj produžili na čak tri dana - sa željom da se kreiraju što kvalitetnija rešenja od kojih će ono pobedničko imati priliku da se predstavi publici i investitorima na predstojećoj Spark.me konferenciji - u okviru startap takmičenja.

Pored prilike da se predstave žiriju na Spark.me takmičenju, najbolji tim očekuje i nagrada od 3.000 evra koju je obezbedila Societe Generale Montenegro banka. Iz organizacije napominju da učesnici hakatona moraju biti stariji od 18 godina, dok formirani timovi mogu brojati od dva do četiri člana.

Poželjne su timske prijave, ali dozvoljene su i individualne. Krajnji rok za prijavu je 15. maj 2017. godine. Više informacija o događaju kao i ostala pravila mogu pronaći na zvaničnoj stranici hakatona, www.hakaton.me


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.