Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Građani zovu policiju zbog nestašice piletine u KFC-u

Oni su istakli i da svakodnevno imaju više isporuka, dodajući da će neki restorani nastaviti da rade, dok će drugi raditi sa skraćenim radnim vremenom ili će ostati zatvoreni
Datum: 22/02/2018

Građani zovu policiju zbog nestašice piletine u KFC-u

Foto: Profimedia

Policija je apelovala na građane u Velikoj Britaniji da prestanu da ih zovu oko problema sa nestašicom piletine u lancu brze hrane KFC.

Lanac restorana brze hrane Kentaki frajd ciken (KFC) saopštio je ranije da je 470 od 900 njegovih restorana u Velikoj Britaniji ne radi zbog manjka piletine. KFC je naveo da je nestašica počela da se oseća prošle nedelje kada je promenio dostavljaca i izabrao DHL.

Otvoreni restorani rade skraćeno s ograničenim menijima. KFC se prvo izvinio u subotu, a sada navodi da očekuje da problemi potraju tokom nedelje. Lanac restorana je odbio da navede detalje o tome šta će uraditi kako bi rešio problem u snabdevanju piletinom. Medutim, očigledno je nestašica za neke hitan slučaj.

KFC je saopštio da se nada da će broj zatvorenih radnji biti sve manji u narednim danima, dodajući da će raditi koliko je god potrebno kako bi nadoknadili zaostatak.

Oni su istakli i da svakodnevno imaju više isporuka, dodajući da će neki restorani nastaviti da rade, dok će drugi raditi sa skraćenim radnim vremenom ili će ostati zatvoreni.

Da podsetimo, američki lanac restorana brze hrane "Kentaki frajd čiken" (KFC) morao je da zatvori više od 900 restorana u Velikoj Britaniji i Irskoj, a na to je bio primoran zbog nestašice piletine koja mu je glavna sirovina.

Kompanija DHL, koja je nedavno preuzela posao dobavljača KFC-a, navela je da je "zbog operativnih problema, veliki broj isporuka u poslednjih nekoliko dana bio nepotpun ili odložen", piše B92.

DHL se izvinio zbog "neprijatnosti i razočaranja zbog KFC-a i njihovih kupaca", dodajući da se trude da nivo usluge što pre vrate u normalu. Vozači su čekali i 10 sati da se roba istovari, pa se stvorio niz kamiona koji čekaju.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.