Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Društvo

Do 45. je zarađivao milijarde, a onda je otkrio ples, žurke i Instagram: Čudesni život italijanskog bogataša

"Nisam toliko ostario da me ne zanima na koji način mladi razgovaraju, i kako se zabavljaju"
Datum: 29/12/2017

Do 45. je zarađivao milijarde, a onda je otkrio ples, žurke  i Instagram: Čudesni život italijanskog bogataša

Foto Profimedia

Pedesetogodišnji multimilioner Đanluka Vaki jedan je od onih bogataša koji svoj luksuzni život "dele" sa pratiocima na Instagramu. Seda kosa, tetovaže, mlade lepe žene oko njega i ples. To je ono što prikazuje javnosti iz svog života, od kada se povukao iz biznisa. Zvezda društvenih mreža je postao kada je sa svojom partnerkom zaigrao na jahti.

Od tada je zaradio preko 11 miliona pratilaca na Instagramu i oni mogu da vide sve - avione, jahte, kola i, u najmanju ruku, specifičan ukus za modu.

On je pričao za „Biznis insajder" o svom životu, a "uhvatili" su ga u Italiji gde je došao da obiđe majku za Božić.

Đanluka Vaki je shvatio da se njegov život deli na dva dela - prvi, koji je trajao do 45. godine i koji naziva „radnim životom".

"U 45. sam shvatio da nemam više šta da dam. Ne zanima me da gomilam novac, želim samo da pomeram granice radoznalosti", rekao je.

Porodičnim biznisom počeo je da se bavi već u 25. godini posle završenih studija ekonomije. Sa rođakom ke rekonstruisao jednu staru porodičnu kompaniju i preokrenuo njeno poslovanje. Sa 29 godina počeo je da kupuje akcije, pa i da ih prodaje. Kaže da je bio prisutan u 12 različitih delatnosti u isto vreme.

Trenutno ne upravlja nijednom od kompanija, ali sebe i dalje smatra biznismenom i akcionarom. Vlasnik je kompanije IMA koja proizvodi mašine za pakovanje farmaceutske opreme i drugih proizvoda. 

Ono što je zaista počelo da ga zanima jesu društvene mreže.

"Nisam toliko ostario da me ne zanima na koji način mladi razgovaraju, i kako se zabavljaju", kaže on dodajući da je brzo shvatio da želi da bude deo toga.

Kaže da se o svom fizičkom stanju brine, pa tako svakodnevno vežba, ali i igra.

"Igranje je veliki deo mog života. Nikada nisam otišao na čas plesa. To je u mojoj krvi", kaže.

Očekivano, stizali su komentari da je sve to što radi bahato. Ali, Đanluka nema ništa protiv svojih slika iz privatnog aviona.

"Volim privatne avione, praktičniji su, brži i komforniji. Ljudi žele da imaju bolji kvalitet života, ali ono što često ne razumeju da je slika u avionu rezultat nečega što je neko radio godinama", rekao je.

On ima dve baze - jednu u Italiji, drugu u Majamiju.

"Nikada ne ostajem duže od jedne nedelje na istom mestu. S obzirom na to da stalno putujem postalo mi je jako čudno ako previše dugo ostanem na jednom mestu."

U avgustu ove godine mediji su pisali da će mu italijanske vlasti zapleniti imovinu zbog duga od 10 miliona evra. I sa tim se našalio pozirajući na luksuznoj jahti i nastavljajući da živi vrlo ekstravagantnim životom.

"Drugi deo života provodim kao zvezda, di-džej, producent, dizajner, pa zašto da se ne oprobam i u glumi?"

A svoj pogled na život i vidike nastavlja da proširuje.

"Možete uraditi mnogo ozbiljnih stvari čak i ako imate ironičan ili zabavan pogled na život. Sve radim spontano. Ako slušam muziku i dođe mi da zaigram ja ću to uraditi gde god da sam i s kim god da sam", zaključuje.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.