Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Deset timova konkuriše za podršku u okviru programa Mts startap ubrzanje

„Mts startap ubrzanje" - program za tehnološke preduzetnike za najviše 3 tima sa Startap akademije podsticaj od ukupno 20.000 evra
Datum: 14/11/2017

Deset timova konkuriše za podršku u okviru programa Mts startap ubrzanje

Novim tehnološkim preduzetnicima obezbeđena je podrška za razvoj njihove inovativne ideje u okviru programa „mts startap ubrzanje", kojim je predviđen podsticaj u iznosu od 20.000 evra. Telekom Srbija i udruženje SEE ICT i ove godine udružuju snage kako bi startapovima pružili podršku u ranoj, najosetljivijoj fazi razvoja njihove poslovne ideje.

Program „mts startap ubrzanje" namenjen je polaznicima Startap akademije - tromesečnog edukativnog programa koji će ove godine pohađati deset timova. Oni će u narednom periodu razvijati raznovrsne poslovne ideje, od specijalizovane društvene mreže za mlade mame i korišćenja veštačke inteligencije za kupoprodaju polovnih automobila, do rešenja kojim se automatizuje razvoj softvera. U prethodnih pet generacija Startap akademije, više od 100 preduzetnika obezbedilo je dva miliona evra investicija, a kompanije koje su osnovali ostvarile su prihod veći od deset miliona evra.

Petočlani žiri sastavljen od predstavnika Telekoma Srbija, udruženja SEE ICT i trojice uspešnih preduzetnika odrediće najviše tri tima koji će dobiti podršku u okviru programa „mts startap ubrzanje". Žiri će, između ostalog, procenjivati sposobnosti tima da razviju svoju poslovnu ideju, inovativnost i jedinstvenost njihovog rešenja, kao i strateški pristup razvoju proizvoda.

Pored novčanog iznosa, timovima koji pokažu najviše spremnosti da razviju svoju poslovnu ideju obezbeđena je i dalja mentorska podrška, kao i servisi koji su im neophodni za razvoj digitalnih proizvoda - mts optički pristup Internetu i cloud server. Telekom Srbija će dodatno pružiti podršku timovima da svoj proizvod ponude i na drugim tržištima na kojima posluje, u BiH i Crnoj Gori.

Dobri rezultati prvog 'mts startap ubrzanja' ohrabrili su nas da agilnije uđemo u saradnju sa startap ekosistemom. Dobili smo uvid u proces inovacija u različitim oblastima i drugačije modele razvoja poslovne ideje. S druge strane, doprineli smo ekspertizom u procesu upravljanja različitim setovima podataka i upravljanja rastom. Svesni smo da je timovima potrebna jaka podrška na samom početku, dok ne počnu da pristižu prvi korisnici i prvi prihod, i zato smo tu", rekao je Milan Simić, izvršni direktor za IT i ICT podršku Telekoma Srbija.

Telekom Srbija zajedno sa partnerskim organizacijama želi da podstakne razvoj tehnološkog preduzetništva i IT zajednice u Srbiji. U tom kontekstu, deli opredeljenje udruženja SEE ICT, koje je posvećeno tome da kroz svoje raznovrsne edukativne programe do 2020. godine obuči 100.000 IT stručnjaka. Telekom Srbija je ujedno i nacionalni partner u osam Startit centara širom zemlje, u kojima udruženje SEE ICT sprovodi svoje edukativne programe, organizuje stručne konferencije, meetup-e i druge specijalizovane događaje.

Za dodatne informacije o Startap akademiji posetite stranicu https://startit.rs/pokreni-startap-uz-pomoc-onih-koji-su-vec-uspeli-6-startap-akademija-je-besplatna-20-000e-grant-najboljima/

Više o uslovima učešća u programu mts startap ubrzanje potražite na https://www.mts.rs/otelekomu/mts-startup-ubrzanje


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.