Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

"Da li je ovaj čovek terorista?": Još jedna politički nekorektna izjava supruga britanske kraljice

princ Filip je dao "novogodišnji poklon" medijima - novi materijal za tračeve
Datum: 02/01/2018

"Da li je ovaj čovek terorista?": Još jedna politički nekorektna izjava supruga britanske kraljice

Profimedia

Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete Druge, poznat je po lapsusima, gafovima i pre svega "nedoličnom humoru".

On je ponovo dao povoda da se britanski mediji naslađuju zbog efekata njegovih viceva, koji često odstupaju od principa političke korektnosti.

Princ Filip se tokom novogodišnje službe, kada je video jednog čoveka sa bradom, okrenuo prema telohranitelju i upitao ga da li je taj "terorista". Previše glasno je to pitao, očigledno.

Kako prenose britanski mediji, princ Filip se ispred crkve Svete Magdalene u Sandringamu pozdravljao sa građanima, da bi u jednom trenutku pokazao prstom na čoveka sa riđom dugom bradom, koji je stajao sa ženom i detetom i uz osmeh upitao svog telohranitelja "da li je ono terorista".

Kako prenosi B92, prema navodima svedoka, bilo je očigledno da se princ Filip šali, a čovek mu je uzvratio osmehom. 

Ali, princ Filip je dao "novogodišnji poklon" medijima - novi materijal za tračeve.

Mediji ističu i da je ovo "druga praznična sporna situacija" za članove kraljevske porodice, nakon što je princeza od Kenta nosila broš sa likom poprsja crne žene tokom večere na kojoj je prisustvovala buduća supruga princa Harija Megan Markl, koja delom ima afroameričko poreklo. 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.neidealni
03.01.2018 - 14:44
genijalac
Ma Filip je kralj, a ne samo princ, unikat u Kraljevstvu, narod ga voli, mediji ga vole, unuci ga obozavaju, porodica sva, a najvise Kraljica.