Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Brit znaku bele ruže: Solidarnost sa žrtvama seksualnog zlostavljanja

Sličan gest je učinjen na nedavnoj dodeli nagrada britanske Akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA)
Datum: 21/02/2018

Brit znaku bele ruže: Solidarnost sa žrtvama seksualnog zlostavljanja

Foto: Profimedia

Muzičke zvezde će večeras u Londonu na dodeli nagrada Brit nositi bele ružu na reveru kao simbol solidarnosti sa žrtvama seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja posle izbijanja skandala u filmskoj industriji i svetu šou-biznisa, javila je agencija AP.

Zvanicama ceremonije biće podeljene bele ruže koje će nositi kao znak solidarnosti s pokretom iz Holivuda "Time's up" (Vreme je isteklo) koji je osnovan u oktobru 2017. kada je nekoliko desetina žena optužilo američkog producenta Harvija Vajnstina za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Sličan gest je učinjen na nedavnoj dodeli nagrada britanske Akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA).

Favoriti za nagradu Brit su pevač Ed Širan, koji je nedavno izdao treći album, i mlada pevačica Dua Lipa.

Širanov album "Divide", koji je rasprodat u Velikoj Britaniji, nominovan je za najbolji britanski album godine, a u konkurenciji se nalaze albumi Due Lipe, Stromzija (Stromzy), Džeja Hasa (J.Hus) i RagenBoun Mena (Rag'n'Bone Man).

Širan je nominovan u četiri kategorije, među kojima za najboljeg britanskog umetnika pored Lijama Galagera (Liam Gallagher) iz bivšeg benda Oejzis (Oasis), Stromzija, Lojlija Karnera (Loyle Carner) i RagenB oun Mena.

Pevačica Dua Lipa (22) dobila je pet nominacija, među kojima za najbolju britansku umetnicu.

Za najbolju grupu su nominovani "Gorilaz" (Gorillaz), "London Gramar" (Grammar), "Rojal blad" (Royal Blood), "Volf Alis" (Wolf Alice) i "Eks eks eks" (The xxx).

Na prošlogišnjoj dodeli najviše nagrada je posthumno dobio Dejvid Bouvi kao najbolji umetnik i za najbolji album (Blackstar).

Nagradu Brit dodeljuje Britanska fonografska industrija, koja predstavlja udruženje britanske muzičke industrije.

Tu nagradu su prvi osvojili legendarni Bitlsi, a među dobitnicima se nalaze i Prins, Eni Lenoks, Robi Vilijams, Adel, Sting, Piter Gebrijel i Majkl Džekson.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.