Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Bosch nastavlja da beleži rast u Srbiji: Fabrika u Pećincima obeležava petu godišnjicu

Kompanija Bosch Srbija je u 2016. godini ostvarila prihod od 20,7 milijardi dinara (168,2 miliona evra), uključujući interne isporuke povezanim preduzećima. U istoj godini prodaja trećim licima u Srbiji iznosila je 4,7 milijardi dinara (38,4 miliona evra). Kompanija trenutno zapošljava više od 1,000 saradnika u Srbiji – broj koji je utrostručen za manje od tri godine, a očekuje se da će i dalje rasti
Datum: 11/09/2017

Bosch nastavlja da beleži rast u Srbiji: Fabrika u Pećincima obeležava petu godišnjicu

Bosch, kao vodeći globalni dobavljač tehnologije i usluga, nastavlja da beleži rast u Srbiji i ostvario je uspeh u prvoj polovini 2017. godine. Kompanija je trenutno na osmom mestu na listi 15 najvećih izvoznika, koju objavljuje Ministarstvo finansija Republike Srbije. Bosch fabrika za proizvodnju sistema brisača u opštini Pećinci beleži stalan rast od otvaranja pre pet godina. „U godinama koje dolaze očekujemo da nastavimo sa razvojem u Srbiji“, kaže Jovanka Jovanović, generalna direktorka kompanije Bosch u Srbiji. „U skladu s tim smo značajno uvećali ulaganja u proizvodne kapacitete, u aktivnosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i u povećanje broja zaposlenih. Širenje programa dualnog obrazovanja biće jedan od prioriteta naredne godine.“ Bosch je do sada na tržište Srbije uložio preko 52 miliona evra. Samo u 2016. godini, kompanija je uložila oko 10 miliona evra.

Kompanija Bosch Srbija je u 2016. godini ostvarila prihod od 20,7 milijardi dinara (168,2 miliona evra), uključujući interne isporuke povezanim preduzećima. U istoj godini prodaja trećim licima u Srbiji iznosila je 4,7 milijardi dinara (38,4 miliona evra). Kompanija trenutno zapošljava više od 1,000 saradnika u Srbiji – broj koji je utrostručen za manje od tri godine, a očekuje se da će i dalje rasti.

Pre svega, kompaniji Bosch su potrebni mladi IT stručnjaci. U 2015. godini kompanija je u Srbiji otvorila dva nova IT odeljenja koja pružaju podršku poslovnim divizijama Mobility Solutions (Automotive) i Električni ručni alati i koja kontinuirano šire asortiman svojih usluga. 

 

Najveća Bosch fabrika za proizvodnju sistema brisača u Evropi

Još jedan važan momenat za Bosch u 2017. godini je obeležavanje pet godina od postavljanja kamena temeljca fabrike za proizvodnju sistema brisača u Pećincima. Od početka gradnje, fabrika kontinuirano beleži dvocifren rast proizvodnje i zaposlenih. Danas je to najveća Bosch fabrika za proizvodnju sistema brisača u Evropi. Bosch fabrika u Srbiji je ove godine dobila dve važne nagrade od strane kupaca: PSA nagradu za Najbolju fabriku u 2017. i Volvo nagradu kao izabrani preferirani dobavljač. Osim nagrade kupaca, Bosch je dobio i nagradu opštine Pećinci za uspešnu saradnju u implementaciji projekta dualnog obrazovanja i veliki broj novootvorenih radnih mesta. Bosch je u okviru projekta dualnog obrazovanja u Srbiji zaposlio drugu generaciju od deset diplomaca obrazovnog profila industrijski mehaničar.

 

Bosch plasira nove pametne proizvode i rešenja na tržište Srbije

U velikom broju svojih poslovnih područja Bosch nastavlja sa razvojem umreženih rešenja i usluga za inteligentniji, efikasniji i komforniji život. Za nas je prioritet da kupcima naših proizvoda isti budu korisni kao i da mogu da uživaju u njihovoj upotrebi.

Divizija Električni Ručni Alati u 2017. godini razvija oko deset profesionalnih alata koji će koristiti mogućnost povezanih rešenja preko pametnih telefona. Od inovacija izdvajamo prvi kombinovani laser GCL 2-50 C(G) Professional, koji se nalazi na specijalnom nosaču, okreće se u različitim modovima, sa mogućnošću pozicioniranja i upravljanja funkcijama preko aplikacije.

Divizija Termotehnike ove godine ima u fokusu obnovljive izvore energije i tržištu predstavlja toplotnu pumpu vazduh-voda Compress 6000, koja se može pohvaliti najmanjom zabeleženom potrošnjom energije i najtiša je u klasi.

Ogranak Rezervni delovi za automobile razvija i primenjuje najnovije tehnologije u oblasti tzv. proširene stvarnosti (Augmented Reality AR). Bosch nastavlja da unapređuje proces učenja putem virtuelnih učionica (Virtual Classroom – VC) i korišćenja virtuelne realnosti.

Ogranak Sigurnosni sistemi prestavlja novi integrisani sigurnosni sistem G i B serije kojim se može upravljati pomoću mobilne aplikacije i čija platforma objedinjuje funkcije kao što su detekcija provale, kontrola pristupa, evidencija radnog vremena, video nadzor i detekcija požara sa sobnom automatikom.

BSH Kućni aparati predstavljaju inovativnu ActiveOxygenTM tehnologiju za tretman veša aktivnim kiseonikom, bez upotrebe vode ili dodatnih hemijskih sredstava. Ova nova tehnologija odstranjuje do 99,99% mikroorganizama pri pranju na temperaturi od 20°C.

 

Bosch se društveno odgovornim projektima posvećuje najmlađima

Bosch Srbija nakon pet godina uspeha, nastavlja saradnju sa Gradom Beogradom na projektu opremanja zdravstvenih centara posebnom didaktičkom opremom za decu. U 2017. godini je opremljeno pet dodatnih lokacija, ukupno je opremljeno 24 ustanova u Srbiji. Namera kompanije Bosch je da sve pedijatrijske čekaonice budu opremljene didaktičkim igračkama. Bosch podržava inicijative koje motivišu mlade na zanimanja budućnosti, kao što su bavljenje robotikom, automatikom i programiranjem, tako da se kompanija u februaru ove godine uključila u projekat Fonda B92 „Bitka za znanje“ i donirala sredstva za kupovinu robota za OŠ “Mihajlo Pupin” i OŠ “Borislav Pekić”. U Bosch Srbiji je tokom decembra 2016. godine pokrenuta humanitarna kampanja u saradnji sa Fondacijom SOS dečija sela, koja je uključila preko hiljadu Bosch zaposlenih u prikupljanje paketića za ugroženu decu.

 

Bosch je kao vodeći snabdevač tehnologijom i uslugama u svetu prisutan u Srbiji od 1991. godine. U 2006. godini, kompanija je osnovana kao regionalno preduzeće koje ima 100% vlasništva. U 2016. godini kompanija Robert Bosch d.o.o. je zaposlila oko 1.000 saradnika. Bosch Srbija je u 2016. godini generisao ukupnu neto prodaju od 20,7 milijardi RSD (168,2 miliona evra), uključujući interne isporuke povezanim kompanijama. U istoj godini prodaja trećim licima na tržištu u Srbiji iznosila je 4,7 milijardi dinara (38,4 miliona evra). Danas je kompanija Bosch aktivna kroz tri poslovna sektora u zemlji: Mobility Solutions, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Godine 2012. položen je kamen temeljac za fabriku u Pećincima, a proizvodnja sistema brisača počela je 2013. godine.

Bosch Grupa je vodeći dobavljač u oblasti tehnologija i usluga. Zapošljava približno 390.000 saradnika širom sveta (od 31. decembra 2016). Kompanija je ostvarila promet od 73,1 milijarde evra u 2016. godini. Delatnost kompanije podeljena je u četiri poslovna sektora: sektor koji se bavi rešenjima za mobilnost (Mobility Solutions), sektor industrijske tehnologije (Industrial Technology), sektor robe široke potrošnje (Consumer Goods) i sektor energetske i građevinske tehnologije (Energy and Building Technology). Bosch kao jedna od vodećih kompanija za Internet stvari nudi inovativna rešenja za pametne domove, pametne gradove, povezanu mobilnost i povezanu proizvodnju. Kompanija Bosch primenjuje svoju stručnost u tehnologiji senzora, softveru i uslugama, kao i sopstvenom Cloud-u za internet stvari da bi svojim korisnicima iz jednog izvora pružila povezana rešenja iz više različitih domena. Strateški cilj Bosch Grupe je da kreira rešenja za povezan život. Bosch poboljšava kvalitet života inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama. Ukratko, stvara „tehnologiju za život“. Bosch Grupu čine Robert Bosch GmbH i otprilike 440 podružnica i regionalnih kompanija u oko 60 zemalja. Ako tu ubrojimo i prodajne i servisne partnere, Bosch globalna mreža proizvodnje i prodaje pokriva skoro sve zemlje na svetu. Osnova za buducí rast kompanije je njena inovativnost. Bosch zapošljava približno 59.000 saradnika u sektoru za istraživanje i razvoj na više od 120 lokacija širom sveta.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.