Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Sport

"Bakljama su osvetljavali igrače i tražili me. Došli su na metar od mene": Vladimir Stojković o nasilju u Đenovi

"Saigrači su se isprečili na sredini. Prvi Deki, onda Žiga pa ostali. Oni koji su ušli, poštuju Dekija, Žigu i tako se završilo"
Datum: 02/01/2018

"Bakljama su osvetljavali igrače i tražili me. Došli su na metar od mene": Vladimir Stojković o nasilju u Đenovi

Profimedia

Reprezentativni fudbalski golman Vladimir Stojković, iako ima pune 34 godine, proživljava najbolje dane u karijeri. Vratio se na gol reprezentacije i plasirao se na Svetsko prvenstvo. Vratio se u Partizan i plasirao se u prolećni deo takmičenja u Ligi Evrope. Za oba uspeha, kažu, on je veoma zaskužan. Zato je i dobio zlatnu loptu FSS-a na kraju protekle godine.

A delovalo je kao da je Stojković, posle onog incidenta u Đenovi, još 2010. godine, završio sa reprezentacijom. Šta se tada zapravo dešavalo, Stojković je ispričao u ntervjuu za Mozzart sport.

"Ni u jednom trenutku nisam mislio da je to kraj. Znao sam da ću se vratiti", rekao je Stojković. "Setim se ponekad kako je to izgledalo. Dosta negative je bilo taj dan i sve je slutilo na to. Osetilo se u vazduhu. Izašli smo prepodne da šetamo i već tada su mi Danko i Bambi rekli za neke prozivke“.

Pričalo se o tome da je tada u Đenovi na meti huligana bio upravo Stojković.

„Krenuli smo na utakmicu i čekali Bambija koji je zaboravio pasoš. U tom trenutku oni dolaze do autobusa i ljuljaju ga sa obe strane. Saigrači su mi rekli da stanem u sredinu autobusa. Ali ovi su nekako obili vrata, bacili dimne bombe i ušli. Ništa se nije videlo. Sav taj dim koji ne može da izađe...

I onda njih nekoliko krenu od igrača do igrača. Osvetaljavaju bakljom jednog po jednog i traže mene. Znam da su došli do Brkića od kojeg sam im se učinio ja. Toliko su mu prineli baklju da su ga i opekli, a on mi kasnije priča da mu je 'čuka' radila 'trista na sat'. Međutim, saigrači su se isprečili na sredini. Prvi Deki, onda Žiga pa ostali. Oni koji su ušli, poštuju Dekija, Žigu i tako se završilo. A jedan od njih je bio na metar od mene...“

Na stadionu su se, kaže, dogovorili da ipak on ne brani.
„Znate sve šta se dešavalo na Marasiju. Posle utakmice nismo išli normalno na aerodrom, nego je autobus došao direktno na pistu odakle smo ušli na avion. U Beogradu me isto na pisti čekao policijski džip...“, rekao je Stojković.

Njegov odgovor na sve to je bila čuvena majica "Oprostite mi moju ružnu prošlost". 

„Tek posle Đenove mi je proradio inat. Svi su počeli da pričaju kako sam se uplašio, kako više neću biti isti, kao nisam u stanju da branim. To su mislili na obe strane... Onda je došla majica kao revolt", rekao je Stojković.

 


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.Zoran
03.01.2018 - 14:44
!!!
A da je bar neki golman...nego sirovina...A pokazao je sa onom majicom koliko je pametan i inteligentan!
Milan
03.01.2018 - 14:44
Pamet???
Iskreno gluplji potez od onog sa njegovom majicom nisam u zivotu video. Pa da li bi covek koji ima i malo mozga to uradio...ugrozio sebe JOS GORE SVOJU PORODICU. Toliko o njegovoj inteligenciji.