Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Pozorište

Veliki jubilej predstave "Suze su Ok"

Predstava "Suze su Ok", Mirjane Bobić Mojsilović će u petak 18.3.2016. u 19.30, na sceni Zvezdara teatra biti izvedena jubilarni 150. put
Zvezdara teatar
Datum: 17/03/2016

Veliki jubilej predstave "Suze su Ok"

Predstava "Suze su Ok", Mirjane Bobić Mojsilović će u petak 18.3.2016. u 19.30, na sceni Zvezdara teatra biti izvedena jubilarni 150. put. 
"Suze su OK", je suptilna domaća melodrama, priča o poeziji, nežnosti, grubosti, pesnicima i čežnji, mladosti i njenom nestajanju. 
U središtu pažnje je Marija Kulić, žena koja izgovora ono što što nimalo nije lako - „ako ne mogu da budem pesnik, daj mi, Bože, da bar budem poezija" istakla je Mirjana Bobić Mojsilović.
Lik Marije Kulić je svom svojom snagom iznela glumica Tanja Bošković. Kako je objasnila velika glumica, tu ženu će "igrati dok bude mogla da stoji".
Uz nju tu su i sjajni, dirljivi i smešni Rade Marjanović, Petar Mihailović i Milan Caci Mihailović. Sama činjenica da predstava pruža priliku gledaocima da uživaju u glumačkom tandemu oca (Milan Caci Mihailović), i si Petra Mihailovića, predstavi daje dodatnu dozu nežnosti. 
Reditelj je Milan Karadžića, kostime je osmislila Angelina Atlagić,  a muziku Isidora Žebeljan.
Tanja Bošković osvojila je  Nušićevu nagradu za najboljeg glumca večeri na festivalu Nušićevi dani u Smederevu 2008, kao i  nagradu za najbolju žensku ulogu na Pozorišnom festivalu u Doboju 2008. Predstava u celini osvojila je Drugu nagradu publike na festivalu Nušićevi dani u Smederevu 2008.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.