Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Knjige

Laguna u najužem izboru za Nagradu izdavača godine Sajma knjiga u Londonu

Izdavačka kuća Laguna našla se u najužem izboru za Nagradu za izdavača godine međunarodnog Sajma knjiga u Londonu, koja se dodeljuje u saradnji sa Udruženjem izdavača Velike Britanije
Laguna
Datum: 09/03/2016

Laguna u najužem izboru za Nagradu izdavača godine Sajma knjiga u Londonu

Izdavačka kuća Laguna našla se u najužem izboru za Nagradu za izdavača godine međunarodnog Sajma knjiga u Londonu, koja se dodeljuje u saradnji sa Udruženjem izdavača Velike Britanije. Ova nagrada je ustanovljena pre tri godine, a takmiče se izdavači iz celog sveta u 14 kategorija.

Pored Lagune, u konkurenciji za najprestižniju Nagradu za izdavača godine našli su se i Actes Sud iz Francuske i Interlink Publishing iz Sjedinjenih Američkih Država.

Sajam knjiga u Londonu jedan je od najvećih i najvažnijih sajmova knjiga na svetu. Posećuju ga najvažniji svetski pisci, druže se sa čitaocima i drže predavanja. Ima tradiciju dugu 45 godina, i u njemu učestvuje više od 25.000 ljudi iz sveta izdavaštva iz 124 zemlje, pa su samim tim i nagrade koje dodeljuje najbolji pokazatelj stanja u izdavaštvu u celom svetu. Londonski sajam knjiga je pokrenuo nagrađivanje da bi se istakli pojedinci koji doprinose razvoju izdavaštva i kako bi se odalo priznanje kreativnom načinu širenja ljubavi prema čitanju. 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.